ΑρχικήinetTOP 5 risk assessment υπηρεσίες για την επιχείρησή σας

TOP 5 risk assessment υπηρεσίες για την επιχείρησή σας

Risk assessment: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το ρίσκο; Τι υποδηλώνει αυτός ο κίνδυνος; Λοιπόν, ρίσκο είναι η κατάσταση η οποία μπορεί να έχει κάποιο αντίκτυπο σε έναν στόχο ή ένα σχέδιο. Το αντίκτυπο δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και θετικό. Σε αυτήν την περίπτωση δε, το ρίσκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλεονέκτημα. Στην πραγματικότητα, η ικανότητα αξιολόγησης ενός κινδύνου εκ των προτέρων παρέχει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί ένα έργο χωρίς αναπάντεχα προβλήματα.

Η αξιολόγηση ενός ρίσκου είναι ποιοτική ή ποσοτική.

  • Ποιοτική είναι η εκτίμηση που γίνεται με βάση την πιθανότητα εμφάνισης κινδύνων στο μέλλον.
  • Ποσοτική είναι η λεπτομερής ανάλυση αριθμών, σχετικά με τους κυριότερους κινδύνους που διαπιστώθηκαν κατά την ποιοτική αξιολόγηση.

Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα εργαλεία διαχείρισης κινδύνων που υπάρχουν. Με αυτά μπορεί μια επιχείρηση να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο ρίσκο εύκολα.

  1. SpiraPlan By Inflectra

risk assessment

Πρόκειται για την κυρίαρχη εφαρμογή διαχείρισης της Inflectra. Η νεότερη έκδοσή της συνδυάζει τη διαχείριση δοκιμών και την παρακολούθηση σφαλμάτων. Διαθέτει ένα πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών για τη διαχείριση προγραμμάτων, πόρων και κινδύνου. Το SpiraPlan έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για δραστηριότητες μετριασμού του κινδύνου. Ακόμη σας επιτρέπει να δημιουργείτε αναφορές κινδύνου σε μορφές HTML, MS-Word, MS-Excel, PDF και XML.

  1. A1 Tracker

κινδύνου

Περιέχει web-based UI, που καταγράφει και διαχειρίζεται το ρίσκο ενός έργου. Δημιουργεί προϊόντα φιλικά προς τον χρήστη και έχει πολύ καλό customer support. Επιπλέον το A1 Tracker υποστηρίζει επίσης την αποστολή του κινδύνου με email σε βασικά άτομα ή ενδιαφερόμενους που έχουν ανάγκη. Από την άλλη το software του είναι αρκετά δύσκολο.

  1. Risk Management Studio

risk assessment

Το Risk Management Studio είναι πιστοποιημένο κατά ISO 27001 και εξαιτίας αυτού η βιβλιοθήκη απειλών είναι πραγματικά τεράστια. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και οι δωρεάν αναβαθμίσεις / υποστήριξη πελατών έρχονται με το ετήσιο πακέτο. Η εκμάθηση RM Studio είναι εύκολη.

  1. Isometrix

κινδύνου

Το Isometrix είναι μια εφαρμογή cloud-based και στοχεύει σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Είναι κατάλληλο για βιομηχανίες τροφίμων, μεταλλουργίας, για αστικές και οικοδομικές εργασίες κλπ. Αυτό προσφέρει διάφορες λύσεις στην ασφάλεια των τροφίμων, στην επαγγελματική υγεία, στον κίνδυνο των επιχειρήσεων, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα κλπ. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Isometrix είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης κινδύνου που διατίθενται σήμερα στην αγορά.

  1. Active Risk Manager

risk assessment

Το Active Risk Manager ή το ARM είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που αναπτύχθηκε από το Sword Active Desk και βοηθά στην καταγραφή και την αξιολόγηση κινδύνων. Ακόμη διαθέτει πίνακα ελέγχου, ο οποίος δίνει ένα snapshot διάφορων δεδομένων σε μια οθόνη. Χρησιμοποιείται παγκοσμίως από πολλές κορυφαίες εταιρείες όπως η Airbus, η NASA, η GE Oil and Gas κλπ.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS