ΑρχικήsecurityΕνημέρωση Windows: Προκάλεσε προβλήματα σε Sophos, Avira και Avast

Ενημέρωση Windows: Προκάλεσε προβλήματα σε Sophos, Avira και Avast

WindowsΣτις 9 Απριλίου κυκλοφόρησε η νέα ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας των Windows. Ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης κάποια anti-virus προγράμματα παρουσιάζουν προβλήματα.

Τα προγράμματα, που ανέφεραν την ύπαρξη προβλημάτων, είναι τα εξής: Sophos, Avira, ArcaBit, Avast και πρόσφατα το McAfee.

Η Microsoft γνωρίζει τα προβλήματα, καθώς οι χρήστες των anti-virus προγραμμάτων έσπευσαν να την ενημερώσουν και εκείνη τα συμπεριέλαβε στη λίστα με τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω της ενημέρωσης και έχουν γίνει γνωστά.

Τα πιο συχνά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι χρήστες μετά την ενημέρωση των Windows, είναι το ξαφνικό πάγωμα του συστήματος και γενικά η μειωμένη απόδοση.

Για παράδειγμα, κάποιοι χρήστες που έχουν συστήματα που τρέχουν τα Windows 7, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012 και Server 2012 R2 δήλωσαν ότι μπορούσαν να κάνουν log in αλλά χρειάζονταν πάρα πολλή ώρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν κάποιος μπαίνει σε safe mode (ασφαλή λειτουργία), το σύστημα δεν επηρεάζεται. Έτσι, προτείνουν στους χρήστες να τρέξουν το μηχάνημα σε ασφαλή λειτουργία και να απενεργοποιήσουν το anti-virus. Ο υπολογιστής θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

“Επίσης, η εταιρεία Sophos αναφέρει ότι η προσθήκη του directory του anti-virus λογισμικού στον κατάλογο των αποκλεισμένων τοποθεσιών χρησιμεύει επίσης ως μια λύση, η οποία είναι κάπως περίεργη”, αναφέρει το ArsTechnica.

Όσον αφορά στο Avast, η εταιρεία προτείνει στους χρήστες να περιμένουν για περίπου 15 λεπτά στη login οθόνη και μετά να κάνουν επανεκκίνηση. Στο μεταξύ το anti-virus λογισμικό θα κάνει αυτόματα ενημέρωση.

Μετά την έκδοση των Windows, η Microsoft μπλόκαρε τις ενημερώσεις για το Sophos, το Avira και το ArcaBit. Ωστόσο, η ArcaBit και η Avast έχουν ήδη φροντίσει να κυκλοφορήσουν ενημερώσεις που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Ειδικοί επαγγελματίες από την Avast και τη McAfee, αποδίδουν αυτό το πρόβλημα στην αλλαγή που έκανε η Microsoft στο CSRSS (“client/server runtime subsystem”), το οποίο διαχειρίζεται εφαρμογές Win32.

Μένει να δούμε αν οι εταιρείες θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που προέκυψαν μετά την ενημέρωση των Windows, με ενημερώσεις και διορθώσεις του λειτουργικού συστήματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS