ΑρχικήinetΖητούνται προγραμματιστές Java και Python λόγω έλλειψης δεξιοτήτων!

Ζητούνται προγραμματιστές Java και Python λόγω έλλειψης δεξιοτήτων!

προγραμματιστές Η εύρεση προγραμματιστών με δεξιότητες στις γλώσσες προγραμματισμού Java και Python γίνεται όλο και πιο δύσκολη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με έρευνα, παρατηρείται μια έλλειψη δεξιοτήτων, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να μην μπορούν να βρουν τους κατάλληλους προγραμματιστές.

Ο διευθυντής της Harvey Nash, David Savage, δήλωσε ότι η εταιρεία του ανακάλυψε μεγάλες ελλείψεις δεξιοτήτων στην επιστήμη των δεδομένων και της στατιστικής. Αυτές οι επιστήμες χρειάζονται εξειδικευμένες τεχνικές και ακαδημαϊκές γνώσεις, γι’ αυτό δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι επαγγελματίες.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για DevOps και cloud δεξιότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο να βρεθούν οι κατάλληλοι προγραμματιστές, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Savage.

Τα δύο τρίτα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στο Λονδίνο (63%) αναφέρουν ελλείψεις. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός έχει παραμείνει σταθερός τους τελευταίους 12 μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι η πίεση για την εξεύρεση δεξιοτήτων έχει χαλαρώσει στο Λονδίνο, αλλά το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί σε πόλεις, όπως το Manchester και η Leeds. Πριν λίγο καιρό, οι εταιρείες, που βρίσκονταν εκτός Λονδίνου δεν παραπονιούνταν για τους προγραμματιστές και τις δεξιότητές τους. Τώρα, όμως, παρατηρείται κι εκεί το πρόβλημα της έλλειψης.

Στο Λονδίνο, οι τομείς, που επηρεάζονται κυρίως από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι οι big data/analytics (41% ), DevOps (39%) και cybersecurity (35%).

Η Harvey Nash δήλωσε ότι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτούνται περισσότεροι από 16.000 ειδικοί για την επεξεργασία δεδομένων.

Σε όλη την Αγγλία, περίπου τα δύο τρίτα των CIO αναφέρουν δυσκολίες στην απόκτηση προσωπικού με τις απαραίτητες δεξιότητες, ενώ όλες οι περιοχές αναφέρουν μια αυξανόμενη έλλειψη, εκτός από τη νοτιοδυτική. Στη Σκωτία, το ποσοστό των CIO, που αναφέρουν έλλειψη προσωπικού μειώθηκε από 66% σε 58% τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεν είναι γνωστός ο λόγος για τον οποίο η ζήτηση IT προσωπικού στο Λονδίνο έχει σταθεροποιηθεί, ενώ στις γύρω περιοχές αυξάνεται. Μπορεί να οφείλεται, εν μέρει, στην ανάπτυξη τεχνολογικών εταιρειών εκτός της πρωτεύουσας. Αυτός είναι, ίσως, ένας από τους λόγους, που έχει αυξηθεί η ζήτηση σε εκείνες τις περιοχές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS