ΑρχικήinetFirefox 70 θα προειδοποιεί αν ο κωδικός σας έχει διαρρεύσει

Firefox 70 θα προειδοποιεί αν ο κωδικός σας έχει διαρρεύσει

Ξεκινώντας από τον Firefox 70 και μετά, η Mozilla θα διαθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα σας ειδοποιεί αν κάποιος από τους αποθηκευμένους κωδικούς σας έχει διαρρεύσει και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Αυτό θα γίνει μέσω μιας συνεργασίας της εταιρείας με την ιστοσελίδα – υπηρεσία Have I Been Pwned.

Η Mozilla έχει αρχίσει να ενσωματώνει αργά την ανεξάρτητη υπηρεσία στον Firefox και τον νέο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise. Η Mozilla φέρεται να εξετάζει επίσης και άλλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που βασίζονται σε αυτά τα χαρακτηριστικά στο μέλλον.

Για να πραγματοποιήσει αυτή την ενσωμάτωση, ο Firefox θα σαρώσει όλα τα αποθηκευμένα ονόματα σύνδεσης και τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε, για να μπορεί να τα συγκρίνει με την βάση δεδομένων του Have I Been Pwned, που περιέχει δεδομένα που έχουν διαρρεύσει. Έτσι αν βρεθεί κάτι, ο Firefox θα σας ειδοποιήσει ζητώντας να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης.

Όταν εντοπιστεί κάποια παραβίαση, η Mozilla θα προσθέτει μια ειδοποίηση δίπλα στο προφίλ του λογαριασμού σας στο Firefox Lockwise όπως φαίνεται στο παρακάτω mockup που διέθεσε η εταιρεία.

Firefox 70

Η Mozilla θα σχεδιάσει επίσης την εμφάνιση στατιστικών για το ποσοστό  των παραβιάσεων που που είναι συνδεδεμένες με τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε. Αυτή η έκθεση προστασίας θα είναι διαθέσιμη ενδεχομένως στη εσωτερική διεύθυνση: about protections.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα. Όμως οι νέες δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας που ετοιμάζει η Mozilla για τον επερχόμενο Firefox 70, είναι πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμες εγκαίρως.

Επιπλέον, όπως γνωρίζουμε και από το παρελθόν η Mozilla μπορεί να διαφημίζει διάφορα νέα χαρακτηριστικά, αλλά η διατύπωση και η λειτουργικότητά τους ενδέχεται να αλλάξουν καθώς αναπτύσσονται.

__________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS