ΑρχικήHow ToΠώς θα εντοπίσετε και θα αφαιρέσετε το Agent Smith από Android συσκευές

Πώς θα εντοπίσετε και θα αφαιρέσετε το Agent Smith από Android συσκευές

Smith

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο έως τώρα έχει επηρεάσει περίπου 25 εκατομμύρια συσκευές, οι περισσότερες εκ των οποίων στην Ινδία, με την ονομασία Agent Smith, μολύνει το λειτουργικό σύστημα Android συσκευών και αντικαθιστά τις εφαρμογές με μία κακόβολη έκδοσή τους.

Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε το malware στη συσκευή σας και να το αφαιρέσετε.

Κατάργηση των μολυσμένων εφαρμογών από το Google Play

Η κύρια πηγή μόλυνσης, ήταν το κατάστημα εφαρμογών 9Apps. Όμως και το Google Play Store φαίνεται πως επηρεάστηκε από το malware. Η Check Point ανακάλυψε 11 εφαρμογές που περιείχαν ένα “κακόβουλο αλλά αδρανές” σύνολο αρχείων, το οποίο σχετιζόταν με το Agent Smith. Οι εκδόσεις του Agent Smith που ανακαλύφθηκαν στο Google Play Store χρησιμοποιούσαν μια ελαφρώς διαφορετική τεχνική διάδοσης, αλλά είχαν τον ίδιο τελικό στόχο. Μετά την αναφορά της Check Point στην Google, όλες αυτές οι εφαρμογές καταργήθηκαν από το Google Play Store.

Πώς να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε το Agent Smith;

Ο εντοπισμός του Agent Smith στη συσκευή σας, δεν είναι δύσκολος. Εάν παρατηρήσετε ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συνήθως, αρχίζουν ξαφνικά να εμφανίζουν μεγάλο όγκο διαφημίσεων ενώ πριν δεν το έκαναν, είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Επίσης εάν δυσκολεύεστε ή δεν μπορείτε καν να βγείτε από μία διαφήμιση, είναι ακόμα ένα σημάδι του malware. Ωστόσο καθώς το κακόβουλο λογισμικό είναι αρκετά διακριτικό στις κινήσεις του, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσετε τις ανεπαίσθητες αλλαγές που κάνει σε μια εφαρμογή.

Φυσικά η ξαφνική εμφάνιση μεγάλου όγκου διαφημίσεων σε μια εφαρμογή, δεν είναι απαραίτητα δείγμα του συγκεκριμένου malware, καθώς υπάρχουν κι άλλα κακόβουλα λογισμικά που χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές. Μπορεί η συσκευή σας να έχει μολυνθεί από κάτι άλλο.

Εάν υποψιαστείτε ότι κάτι δεν πάει καλά στη συσκευή σας, καλό είναι να πραγματοποιήσετε ένα antimalware ή antivirus scan για να εντοπίσετε εάν υπάρχει κάποιο malware.

Για το σκοπό αυτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Malwarebytes Security, την έκδοση Android του εξαιρετικού εργαλείου για την καταπολέμηση κακόβουλου λογισμικού. Κάντε λήψη του Malwarebytes Security και εκτελέστε μια πλήρη σάρωση του συστήματος. Αυτό θα πρέπει να εντοπίσει και να αφαιρέσει τις κακόβουλες εφαρμογές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS