Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:15
Αρχική tweaks Πώς θα εντοπίσετε και θα αφαιρέσετε το Agent Smith από Android συσκευές

Πώς θα εντοπίσετε και θα αφαιρέσετε το Agent Smith από Android συσκευές

Smith

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο έως τώρα έχει επηρεάσει περίπου 25 εκατομμύρια συσκευές, οι περισσότερες εκ των οποίων στην Ινδία, με την ονομασία Agent Smith, μολύνει το λειτουργικό σύστημα Android συσκευών και αντικαθιστά τις εφαρμογές με μία κακόβολη έκδοσή τους.

Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε το malware στη συσκευή σας και να το αφαιρέσετε.

Κατάργηση των μολυσμένων εφαρμογών από το Google Play

Η κύρια πηγή μόλυνσης, ήταν το κατάστημα εφαρμογών 9Apps. Όμως και το Google Play Store φαίνεται πως επηρεάστηκε από το malware. Η Check Point ανακάλυψε 11 εφαρμογές που περιείχαν ένα “κακόβουλο αλλά αδρανές” σύνολο αρχείων, το οποίο σχετιζόταν με το Agent Smith. Οι εκδόσεις του Agent Smith που ανακαλύφθηκαν στο Google Play Store χρησιμοποιούσαν μια ελαφρώς διαφορετική τεχνική διάδοσης, αλλά είχαν τον ίδιο τελικό στόχο. Μετά την αναφορά της Check Point στην Google, όλες αυτές οι εφαρμογές καταργήθηκαν από το Google Play Store.

Πώς να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε το Agent Smith;

Ο εντοπισμός του Agent Smith στη συσκευή σας, δεν είναι δύσκολος. Εάν παρατηρήσετε ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συνήθως, αρχίζουν ξαφνικά να εμφανίζουν μεγάλο όγκο διαφημίσεων ενώ πριν δεν το έκαναν, είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Επίσης εάν δυσκολεύεστε ή δεν μπορείτε καν να βγείτε από μία διαφήμιση, είναι ακόμα ένα σημάδι του malware. Ωστόσο καθώς το κακόβουλο λογισμικό είναι αρκετά διακριτικό στις κινήσεις του, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσετε τις ανεπαίσθητες αλλαγές που κάνει σε μια εφαρμογή.

Φυσικά η ξαφνική εμφάνιση μεγάλου όγκου διαφημίσεων σε μια εφαρμογή, δεν είναι απαραίτητα δείγμα του συγκεκριμένου malware, καθώς υπάρχουν κι άλλα κακόβουλα λογισμικά που χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές. Μπορεί η συσκευή σας να έχει μολυνθεί από κάτι άλλο.

Εάν υποψιαστείτε ότι κάτι δεν πάει καλά στη συσκευή σας, καλό είναι να πραγματοποιήσετε ένα antimalware ή antivirus scan για να εντοπίσετε εάν υπάρχει κάποιο malware.

Για το σκοπό αυτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Malwarebytes Security, την έκδοση Android του εξαιρετικού εργαλείου για την καταπολέμηση κακόβουλου λογισμικού. Κάντε λήψη του Malwarebytes Security και εκτελέστε μια πλήρη σάρωση του συστήματος. Αυτό θα πρέπει να εντοπίσει και να αφαιρέσει τις κακόβουλες εφαρμογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.