ΑρχικήsecurityΨεύτικο Telegram στο Google Play Store μολύνει με malware τις συσκευές σας!

Ψεύτικο Telegram στο Google Play Store μολύνει με malware τις συσκευές σας!

Το Telegram είναι σήμερα η πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σας προσφέρετε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και κάθε άλλη λειτουργία που ενδεχομένως έχετε φανταστεί. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, ορισμένοι χρήστες ζητούν ακόμα περισσότερα από την εφαρμογή. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το Telegram είναι η αγαπημένη εφαρμογή τρομοκρατών και παράνομων δραστηριοτήτων διότι προσφέρει την ασφάλεια και ιδιωτικότητα που επιθυμούν.

Telegram

Όπως προαναφέραμε, ορισμένοι χρήστες θέλουν ακόμη περισσότερο από το Telegram. Αυτή η επιθυμία τους οδήγησε στην αναζήτηση μιας εφαρμογής που προσφέρει ακόμα περισσότερες λειτουργίες παραμένοντας, όμως, στην ίδια υπηρεσία. Σας μπερδέψαμε; Ναι, υπήρχε μια ψεύτικη εφαρμογή Telegram στο Google Play Store που θεωρείται ανεπίσημος client της νόμιμης.

Ο λόγος για την εφαρμογή MobonoGram 2019 η οποία προσέφερε τόσες extra δυνατότητες από το νόμιμο Telegram που το εγκατέστησαν περισσότεροι από 100.000 χρήστες. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η ψεύτικη εφαρμογή μόλυνε με κακόβουλο κώδικα τις συσκευές των χρηστών.

Αν έχετε εγκαταστήσει το MobonoGram 2019 απεγκαταστήστε το άμεσα. Δεδομένου ότι ήταν στο Google Play Store, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο μόνο για το Android. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή ξεπέρασε τους περιορισμούς του Google Play Store παρόλο που πρόκειται για ένα κακόβουλο λογισμικό.

Πως δρούσε η εφαρμογή;  Πρώτα απ ‘όλα, χρησιμοποίησε κώδικα από το νόμιμο Telegram messenger. Έπειτα, πρόσθεσε μερικά scripts που έτρεχαν μυστικά στη μολυσμένη συσκευή για να βοηθήσουν στη φόρτωση διευθύνσεων URL που ελήφθησαν από το διακομιστή εντολών. Οι δημιουργοί του MobonoGram 2019, δηλαδή οι προγραμματιστές της RamKal, έχουν ήδη ενημερώσει πέντε φορές την εφαρμογή για να αποκρύψουν τον κακόβουλο κώδικα ο οποίος και ανακαλύφθηκε.

Εσείς φροντίστε να είστε προσεκτικοί με τα downloads εφαρμογών που πραγματοποιείτε στο Google Play Store και μην ξεχνάτε να κάνετε πάντα update τις συσκευές σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS