Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:10
Αρχική business Νέο update από την Apple επιλύει το Zoom web server bug

Νέο update από την Apple επιλύει το Zoom web server bug

Η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για τους χρήστες των συσκευών της που αφορούσε μια ευπάθεια. Η εταιρεία δήλωσε ότι το update θα πραγματοποιούνταν αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται κάποια κίνηση από τους χρήστες. Το ελάττωμα αυτό είχε να κάνει με το Zoom, τη γνωστή σε όλους εφαρμογή τηλεδιάσκεψης, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε άλλα sites να συνδέουν χρήστες τους σε video calls, χωρίς εκείνοι να το επιθυμούν.

Zoom

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό οργανισμό Cupertino, το update αυτό αφαιρεί έναν κρυφό server, o οποίος φαίνεται να είχε εγκατασταθεί από το Zoom app στους χρήστες Mac, ταυτόχρονα με την εγκατάσταση του ίδιου του app.

O Jonathan Leitschuh, μηχανικός software ανέφερε ότι οποιοδήποτε website θεωρητικά θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια βίντεο κλήση ενός χρήστη στο Zoom, με ενεργοποιημένη κάμερα, χωρίς την άδεια του εκάστοτε χρήστη. Ακόμη τόνισε ότι αυτός ο server θα παρέμενε εγκατεστημένος ακόμα και στην περίπτωση που ο χρήστης της συσκευής Apple, απενεργοποιούσε εντελώς την εφαρμογή Zoom.

Φυσικά το Zoom έσπευσε να κυκλοφορήσει μια διόρθωση του app την περασμένη Τρίτη. Παρόλα αυτά η Apple τόνισε ότι το δικό της update θα προστάτευε τους χρήστες από όλες τις πιθανές βλάβες που ίσως έχουν προκληθεί, χωρίς σε καμία περίπτωση να εμποδίσει την λειτουργία της Zoom.

Zoom

- Advertisement -

Το ιδιαίτερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι σπάνια η Apple εκδίδει updates που να στοχεύουν ξεκάθαρα σε μια τόσο γνωστή εφαρμογή και μάλιστα δημόσια. Παρόλα αυτά πολύ συχνά προωθεί ενημερώσεις για τις συσκευές Mac, με σκοπό την αντιμετώπιση malware επιθέσεων.

Εκπρόσωπος της εφαρμογής Zoom δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε με την Apple για τη δοκιμή αυτής της ενημέρωσης. Αναμένουμε ότι το πρόβλημα του web server θα επιλυθεί σήμερα. Εκτιμούμε την υπομονή των χρηστών μας, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να δουλεύουμε με σκοπό την αντιμετώπιση των ανησυχιών τους».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή Zoom, δε χρησιμοποιείται μόνο από τους χρήστες της Apple αλλά από 750.000 εταιρείες ανά τον κόσμο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...