ΑρχικήsecurityUpdate: Hacker πουλάει τα προσωπικά δεδομένα 26 εκατ. ανθρώπων στο Dark web

Update: Hacker πουλάει τα προσωπικά δεδομένα 26 εκατ. ανθρώπων στο Dark web

Ο hacker “Gnosticplayers” πουλάει τα προσωπικά δεδομένα 26 εκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες έξι διαφορετικών εταιρειών από όλο τον κόσμο. Οι πληροφορίες είναι προς πώληση στο dark web για περίπου 1.4231 bitcoin, ή 4.940 δολάρια.

Είναι η τέταρτη φορά που ο hacker πουλάει κλεμμένα προσωπικά στοιχεία. Για ποιόν λόγο χακάρει; Ο hacker πιστεύει ότι αυτές οι εταιρείες δεν προστατεύουν σωστά τις πληροφορίες των χρηστών τους με επαρκή κρυπτογράφηση.

«Νεύριασα γιατί αισθάνομαι ότι κανείς δεν μαθαίνει, βλέποντας αυτήν την έλλειψη ασφάλειας το 2019, ενοχλούμαι», τόνισε ο “Gnosticplayers” στο ZDNet.

Στις εταιρείες που επηρεάζονται από αυτό το hack συναντάμε και τις GameSalad, Estante Virtual, Coubic, LifeBear, Bukalapak και Youthmanual. Ένα αξιοσημείωτο όνομα στη λίστα είναι η GameSalad, μια πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών που τροφοδοτεί 75 παιχνίδια τα οποία βρίσκονται στο τοπ 100 του App Store της Apple.

Για την πλειοψηφία αυτών των εταιρειών ή υπηρεσιών, ο hacker έχει δημοσιεύσει αρχεία που περιέχουν emails, κωδικούς πρόσβασης, ονόματα χρηστών, διευθύνσεις IP και ρυθμίσεις εφαρμογών.

Hacker

Ωστόσο, δεν είναι διαθέσιμα όλα τα δεδομένα προς πώληση, καθώς πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει τον “Gnosticplayers” για να μην εκθέσει τις πληροφορίες τους.

Πληροφοριακά, στον πρώτο γύρο επιθέσεων τον Φεβρουάριο του 2019, ο hacker έθεσε προς πώληση τις πληροφορίες 617 εκατομμυρίων emails από 16 παραβιασμένους ιστότοπους. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια δεύτερη επίθεση η οποία επηρέασε οκτώ επιπλέον ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του travel-booking site, Ixigo, και του live-video streaming site, YouNow. Το τρίτο hack επηρέασε έως και 93 εκατομμύρια χρήστες και ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινής χρήσης Gif, Gfycat, και του online photo editor, Pizap.

Οι παραβιάσεις δεδομένων αποτελούν όλο και συχνότερη πτυχή της ψηφιακής και διαδικτυακής ζωής. Οι βέλτιστες πρακτικές κατά τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών περιλαμβάνουν την αποφυγή της χρήσης των ίδιων κωδικών πρόσβασης. Αντ ‘αυτού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αλφαριθμητικούς χαρακτήρες στους κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία των λογαριασμών σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS