ΑρχικήsecurityCapital One Bank: Μαζική διαρροή δεδομένων των πελατών!

Capital One Bank: Μαζική διαρροή δεδομένων των πελατών!

Capital Η τράπεζα Capital One στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ένας hacker κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερες από 100 εκατομμύρια credit applications. Οι ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν μια γυναίκα, με το όνομα Paige A. Thompson, γνωστή και ως “erratic”. Η Thompson κατηγορήθηκε για διάφορες απάτες στο αμερικανικό δικαστήριο του Seattle.

Η Thompson πήγε στο δικαστήριο και διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Πέμπτη, που θα διεξαχθεί η ακρόαση. Σύμφωνα με την τράπεζα, η hacker έκλεψε πληροφορίες, όπως credit scores, υπόλοιπα λογαριασμών, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και άλλα, που ανήκαν σε περίπου 140.000 πελάτες. Το FBI εισέβαλε στην κατοικία της Thompson και κατάσχεσε συσκευές.

Η αρχική έρευνα στις συσκευές ανακάλυψε διάφορα αρχεία που σχετίζονταν με την Capital One αλλά και με άλλες οντότητες, που πιθανότατα ήταν μελλοντικοί στόχοι της hacker. Η Capital One, με έδρα το McLean, στη Βιρτζίνια, δήλωσε ότι ανακάλυψε τη διαρροή πληροφοριών την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, και απευθύνθηκε αμέσως στις αρχές για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναζήτησης και σύλληψης του δράστη.

Το FBI δήλωσε ότι δύο μέρες πριν την ανακάλυψη του περιστατικού παραβίασης, κάποιος είχε στείλει email στην τράπεζα και την ενημέρωσε ότι εκατομμύρια δεδομένα είχαν διαρρεύσει στο web hosting site GitHub.

Σύμφωνα με το FBI, ένα μήνα πριν, ένας χρήστης του Twitter που ονομαζόταν «erratic» έστειλε μήνυμα σε ένα άλλο χρήστη και του έλεγε ότι θα διαρρεύσει δεδομένα της τράπεζας, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Ο χρήστης αργότερα ανέφερε το μήνυμα στην Capital One.

Η Capital One δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διερευνά την υπόθεση, για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει. Η παραβίαση των δεδομένων επηρέασε περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ και 6 εκατομμύρια κατοίκους στον Καναδά.

Η Capital One Financial Corporation είναι η έβδομη μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα και η τελευταία (μέχρι στιγμής) εταιρεία των ΗΠΑ, που υπέστη μια τόσο σημαντική παραβίαση δεδομένων τα τελευταία χρόνια. Το 2017, η Equifax μία από τις σημαντικότερες εταιρείες οικονομικών υπέστη μια σοβαρή παραβίαση δεδομένων, που επηρέασε περίπου το ήμισυ του πληθυσμού των ΗΠΑ. Δύο χρόνια μετά, η Equifax κλήθηκε να πληρώσει 650 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS