ΑρχικήsecurityΚυβερνητικές hacking ομάδες στοχεύουν κινητές συσκευές!

Κυβερνητικές hacking ομάδες στοχεύουν κινητές συσκευές!

κινητές Τον τελευταίο καιρό, οι ομάδες hacking, που χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις, στοχεύουν όλο και περισσότερο σε κινητές συσκευές είτε για να κατασκοπεύσουν είτε για να συλλέξουν πληροφορίες είτε για να σαμποτάρουν κάποιους συγκεκριμένους στόχους.

Αυτές οι hacking ομάδες χρησιμοποιούν κακόβουλα λογισμικά για κινητές συσκευές και παρακολουθούν κυρίως αντιφρονούντες, δημοσιογράφους και άλλους. Μέχρι τώρα, αυτές οι επιθέσεις δεν ήταν πολύ συνηθισμένες. Αλλά μια έρευνα έδειξε ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση τον τελευταίο καιρό.

Η μετατόπιση προς τις κινητές συσκευές οφείλεται τόσο στην αυξημένη ασφάλεια των υπολογιστών όσο και στη μη σωστή προστασία των smartphones. Συνήθως, οι χρήστες επικεντρώνονται στην ασφάλεια των υπολογιστών, παρόλο που τα κινητά τους περιέχουν πάρα πολλά προσωπικά δεδομένα.

Επιπλέον, το GPS των κινητών συσκευών μπορεί να δώσει στον επιτιθέμενο την ακριβή τοποθεσία, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί και μια φυσική απειλή για τον χρήστη-θύμα.

Ερευνητές της Crowdstrike ανέλυσαν τις τρέχουσες τάσεις σε επιθέσεις, που στοχεύουν σε χρήστες Android και iOS (Mobile Threat Landscape Report). Παρατήρησαν ότι η αύξηση των εκστρατειών, που προέρχονται από κυβερνήσεις και στοχεύουν κινητές συσκευές είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις.

Hacking ομάδες, που εργάζονται για λογαριασμό της Κίνας, της Βόρειας Κορέας, της Ινδίας, του Πακιστάν και άλλων χωρών μοιράζουν κακόβουλα λογισμικά σε κινητές συσκευές, για να παρακολουθήσουν άτομα τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.

Για παράδειγμα η ρωσική hacking ομάδα Fancy Bear έχει χρησιμοποιήσει το spyware X-Agent, το οποίο μπορεί να τρέξει σε Windows, Linux, iOS και Android.

Φυσικά, οι hackers μπορούν να παρακολουθήσουν και τις διάφορες εφαρμογές, που έχουν τα θύματα στο κινητό τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα κράτος στοχεύει κινητές συσκευές. Μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε επικοινωνίες και μηνύματα μέσω εφαρμογών όπως τα WhatsApp, Telegram και Skype.

Οι περισσότεροι «απλοί» πολίτες είναι δύσκολο να πέσουν θύμα hacking από κυβερνητικούς hackers. Ωστόσο, είναι καλό να λάβουν κάποια μέτρα για την προστασία τους και από άλλες απειλές.

Για παράδειγμα, οι χρήστες θα πρέπει να προσέχουν τι εφαρμογές κατεβάζουν και από πού. Επίσης, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε εφαρμογές που ζητούν πολλές άδειες. Πολλές κακόβουλες εφαρμογές απαιτούν άδειες που δεν χρειάζονται, προκειμένου να μοιράσουν το κακόβουλο λογισμικό. Επίσης, οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται, πρέπει να διαγράφονται. Είναι το πιο ασφαλές πράγμα, που μπορεί να κάνει κάποιος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS