ΑρχικήsecurityΤα Windows 7 θέτουν σε κίνδυνο τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα Windows 7 θέτουν σε κίνδυνο τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου

windows

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το NHS (National Health Service) θέτει σε κίνδυνο το σύστημα του, επειδή δεν έχει ενημερώσει τους υπολογιστές που χρησιμοποιεί σε έκδοση νεότερη των Windows 7.

Μια κυβερνητική έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου τα τρία τέταρτα των υπολογιστών του NHS εξακολουθούν να εκτελούν τα Windows 7.

Και αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος έχει λιγότερο από μισό χρόνο ζωής, πριν σταματήσει η Microsoft την επίσημη υποστήριξή τους.

Μεγάλη ανησυχία

Η είδηση ​​ανακαλύφθηκε από μία επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας στην κ. Jo Platt, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης αφού έθεσε μία επίσημη κοινοβουλευτική ερώτηση.

“Λιγότερο από έξι μήνες πριν λήξει η υποστήριξη των Windows 7, είναι βαθύτατα ανησυχητικό ότι πάνω από ένα εκατομμύριο υπολογιστές του NHS, που αντιστοιχεί σε πάνω από τα τρία τέταρτα του συνόλου του NHS IT Estate, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό σύστημα”, δήλωσε η Platt.

Έχουν προκύψει ερωτήσεις, σχετικά με τις δυνατότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που διαθέτει το NHS, μετά την καταστροφική επίθεση που δέχτηκε από το ransomware WannaCry το Μάιο του 2017. Το NHS επιβαρύνθηκε με κόστος περίπου 92 εκατομμυρίων λιρών, με 20.000 ραντεβού να ακυρώνονται.

Η Platt πρόσθεσε: “Η κυβερνητική επίθεση WannaCry πριν από δύο χρόνια απέδειξε περίτρανα τους κινδύνους λειτουργίας του παλιού λογισμικού. Εκτός αν η κυβέρνηση ενεργήσει γρήγορα και μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, κινδυνεύει από μία επανάληψη του WannaCry.

Η απάντηση, από την κ. Jackie Doyle-Price, κοινοβουλευτική υφυπουργό για την ψυχική υγεία, τις ανισότητες και την πρόληψη των αυτοκτονιών, αποκάλυψε ότι 1.05 εκατομμύρια υπολογιστές NHS εξακολουθούσαν να εκτελούν τα Windows 7

Σημείωσε ότι η διαδικασία ανανέωσης των NHS στα Windows 10 βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνοντας ότι: “Όλοι οι οργανισμοί του NHS, εκτός από όσους έχουν ήδη αναβαθμιστεί στα Windows 10, έχουν εγγραφεί για να λάβουν τα Windows 10 και Advanced Threat Protection.”

“Η ανάπτυξη των Windows 10 πηγαίνει καλά και σύμφωνα με τον στόχο για να είναι σίγουρο ότι το NHS λειτουργεί με υποστηριζόμενο λογισμικό όταν τα Windows 7 δεν θα υποστηρίζονται πλέον το 2020.”

Η Microsoft έχει προγραμματίσει την λήξη της υποστήριξης των Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παρέχει πλέον τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας για το λογισμικό. Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει προσαρμοσμένα πακέτα ασφαλείας και υποστήριξης, αλλά θα χρεώνει μεγάλα ποσά για αυτά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS