ΑρχικήsecurityΑυξάνονται τα τρωτά σημεία στα Cloud Containers

Αυξάνονται τα τρωτά σημεία στα Cloud Containers

containers

Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Skybox Security, οι ευπάθειες στα Cloud Containers έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Η παραπάνω έκθεση, με τίτλο 2019 Vulnerability and Threat Trends, αναλύει τις απειλές που διαμορφώνουν το τοπίο των κινδύνων ασφαλείας και η φετινή της έρευνα, κατέδειξε ότι τα τρωτά σημεία στα Cloud Containers έχουν αυξηθεί κατά 46% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018 και κατά 240% σε σύγκριση με το 2017.

Σκοπός της έκθεσης είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους με βάση τις νέες απειλές που εμφανίζονται στον κυβερνοχώρο.

Η χρήση κακόβουλων cryptominers, τα οποία αποτελούσαν το βασικό εργαλείο των hackers για το 2018, έχει μειωθεί σε μόλις 15% το τρέχον έτος, με τα ransomware, botnets και backdoors να αυξάνονται για να γεμίσουν αυτό το κενό.

“Η χρήση της τεχνολογίας cloud είναι φανερό ότι έχει εκτοξευθεί, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τρωτά σημεία της τεχνολογίας cloud αυξάνονται επίσης”, αναφέρει η Marina Kidron, director of threat intelligence στη Skybox.

“Αυτό που είναι πιο σημαντικό όμως είναι ότι καθώς δημοσιεύονται αυτά τα τρωτά σημεία, οι επιτιθέμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τρόπους να επιτεθούν σε ένα container που θα μπορούσαν να έχουν πολύ ευρύτερες συνέπειες”, εξηγεί.

Σύμφωνα με τον Amrit Williams, vice president of products, σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες, τα containers μπορούν να είναι πιο πολυάριθμα και να αναπαραχθούν γρήγορα.

Επίσης αξιοσημείωτη στην έκθεση είναι η μείωση του συνολικού αριθμού των τρωτών σημείων που δημοσιεύονται, λέει ο Ron Davidson, CTO της Skybox και VP της R&D.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, είναι να υπάρχει ένας συγχρονισμός μεταξύ των απειλών που εμφανίζονται στον κυβερνοχώρο και των μεθόδων ασφαλείας που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις κατά καιρούς, ώστε να μπορούν να διατηρούν τα δεδομένα τους ασφαλή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS