ΑρχικήsecurityHackers: Αν επιτεθούν σε self-driving αυτοκίνητα θα προκαλέσουν το χάος!

Hackers: Αν επιτεθούν σε self-driving αυτοκίνητα θα προκαλέσουν το χάος!

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύς ντόρος γύρω από τα self-driving αυτοκίνητα. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα σπουδαίο επίτευγμα, που βρήκε πολλούς οπαδούς πριν καν κυκλοφορήσει το πρώτο όχημα. Άφησε όμως και κάποιους δύσπιστους, όπως ήταν αναμενόμενο.

Η δυσπιστία πολλών κριτικών αλλά και πολιτών βασίζονταν στο γεγονός της ασφάλειας. Ένα self-driving όχημα ναι μεν θα προσέφερε πολλά θετικά, όμως δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ελλοχεύει πολλούς κινδύνους. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές λοιπόν, ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να γίνει στόχος από hackers και δυνητικά να προκαλέσει καθολική κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πολυσύχναστους δρόμους μεγάλων πόλεων.

hackers

Σκεφτείτε τώρα, ότι οδηγείτε ένα self-driving αυτοκίνητο που ξαφνικά σταματάει να λειτουργεί. Κοιτάτε γύρω σας και βλέπετε δεκάδες άλλα αντίστοιχα οχήματα επίσης ακίνητα. Η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει την κατάσταση είναι μια. Χάος.

Αυτό το σενάριο είναι που μελετάνε φυσικοί του Georgia Institute of Technology and Multiscale Systems. Το αντικείμενο της μελέτης, είναι τι κινήσεις θα χρειαστεί να κάνουν οι hackers προκειμένου να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα στο μέλλον που όλα τα αυτοκίνητα θα είναι αυτής της φιλοσοφίας.

Ένα από τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν ότι η παύση του 20% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στο Μανχάταν, για παράδειγμα, είναι ικανή να προκαλέσει παύση ολόκληρης της κυκλοφορίας. Ειδικά σε πόλεις με περίπλοκο οδικό δίκτυο τα αποτελέσματα θα ήταν ολέθρια.

hackers

Το μεγαλύτερο μέρος της αντιπαράθεσης γύρω από τα self-driving αυτοκίνητα συναρτήσει της ασφάλειας, αφορά τα μέσα που θα χρησιμοποιούσαν οι hackers και θα μπορούσαν να συντρίψουν ένα αυτοκίνητο ή να το κάνουν να χτυπήσει έναν πεζό.

Μην ξεχνάμε, ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων που ακούμε, τα hacked αυτοκίνητα έχουν φυσικές συνέπειες. Οι ερευνητές αποσκοπούν στο να παροτρύνουν τους εμπειρογνώμονες και τους δημόσιους αξιωματούχους να εξετάσουν τις συνέπειες των self-driving αυτοκινήτων και τον τρόπο με τον οποίο η επίθεση από hackers θα μπορούσε να σταματήσει ή να είναι λιγότερο πιθανή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS