ΑρχικήsecurityWipro: Διεξαγωγή έρευνας μετά την ανακάλυψη παραβίασης δεδομένων

Wipro: Διεξαγωγή έρευνας μετά την ανακάλυψη παραβίασης δεδομένων

WiproΗ τεχνολογική εταιρεία Wipro δήλωσε ότι διεξάγει μια εσωτερική έρευνα, μετά την ανακάλυψη ότι εδώ και κάποιους μήνες κάποιοι hackers απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα της.

Η Wipro είναι η τρίτη μεγαλύτερη outsourcing εταιρεία στην Ινδία.

Η ανακάλυψη έγινε, όταν η εταιρεία παρατήρησε κάποιες ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς μερικών εργαζομένων στο δίκτυό της. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι επρόκειτο για μια phishing εκστρατεία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ξεκίνησε αμέσως έρευνα, εντόπισε τους λογαριασμούς που είχαν επηρεαστεί και πήρε μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της επίθεσης.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η Wipro δεσμεύεται ότι θα αξιοποιήσει τις κορυφαίες πρακτικές στον τομέα της ασφάλειας. Ήδη έχει αρχίσει να συνεργάζεται με ειδικούς για την παρακολούθηση απειλών, με σκοπό να ενισχύσει την ασφάλειά της.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Wipro, είπε πως η εταιρεία έχει αναθέσει την έρευνα σε μια ανεξάρτητη εταιρεία και ότι από εδώ και στο εξής θα είναι συνεχώς σε εγρήγορση και θα φροντίζει για τη συνεχή παρακολούθηση των συστημάτων της.

Έμπιστες πηγές αναφέρουν πως η Wipro είχε πέσει θύμα hacking εδώ και αρκετούς μήνες και ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται μια ομάδα με κρατική χρηματοδότηση.

Ακόμα δεν είναι γνωστό σε τι βαθμό έχουν παραβιαστεί τα δεδομένα. Η ίδια η εταιρεία δεν έχει αναφέρει αν έχουν επηρεαστεί τα δεδομένα των πελατών της, αν και υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η επίθεση είχε στόχο τα δεδομένα συγκεκριμένων πελατών.

Η Wipro λειτουργεί στη Βόρεια Αμερική, σε περιοχές της Νότιας Αμερικής, στην Αυστραλία, στην Ινδία, στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, σε μέρη της Ευρώπης και σε πολλά άλλα μέρη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS