ΑρχικήsecurityΗ Huawei υπόσχεται να κλείσει, αν η Κίνα την πιέσει να βάλει...

Η Huawei υπόσχεται να κλείσει, αν η Κίνα την πιέσει να βάλει backdoors

Huawei Πολλές χώρες, και ιδιαίτερα η Αμερική, είναι επιφυλακτικές απέναντι στη Huawei. Υπάρχουν υποψίες ότι η εταιρεία έχει στενές σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση και ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Οι χώρες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της Huawei, εγκαθιστώντας backdoors και λογισμικά, ώστε να είναι σε θέση να κατασκοπεύει άλλες κυβερνήσεις και να κλέβει πληροφορίες.

Η Huawei όμως, δηλώνει τώρα, ότι είναι πρόθυμη να υπογράψει «no-spy» συμβόλαια με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών, για να μπορεί να τις προμηθεύει με τον 5G εξοπλισμό της.

Ο Liang Hua, ο πρόεδρος της Huawei δήλωσε ότι: “Είμαστε πρόθυμοι να υπογράψουμε «no-spy» συμβόλαια με τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεσμευόμαστε. No-spy, no-backdoors”.

Ο Tim Watkins, αντιπρόεδρος της Huawei για τη Δυτική Ευρώπη, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι η εταιρεία δεν εγκαθιστά backdoors στον εξοπλισμό της και ότι δεν συμμετέχει σε εκστρατείες κατασκοπείας άλλων χωρών. Σύμφωνα με τον Watkins, ο ιδρυτής της Huawei όχι μόνο δεν έκανε κάτι τέτοιο αλλά «αν η κυβέρνηση του ζητούσε να το κάνει, εκείνος θα αρνούνταν και αν προσπαθούσε να τον αναγκάσει, τότε θα προτιμούσε να κλείσει την εταιρεία“.

Αυτή η δήλωση είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, είναι σχεδόν απίθανο να επηρεάσει την Αμερική, που είναι φανερό ότι έχει ανοίξει πόλεμο με τη Huawei, έχει απαγορεύσει τον εξοπλισμό της και μάλιστα απαιτεί και από άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, αλλιώς απειλεί ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται μαζί τους και να τους προσφέρει τη βοήθειά της στον τομέα της πληροφορικής και της ασφάλειας. Η συνεργασία μαζί τους θα μπορούσε να θέσει και την ίδια σε κίνδυνο.

Άλλες χώρες έχουν αμφιβολίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν. Από τη μια πλευρά, υπάρχουν οι υποψίες για κατασκοπεία από τη Huawei και από την άλλη, η κινεζική εταιρεία μπορεί να φέρει την τεχνολογία 5G. Κάποιοι ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, πιστεύουν ότι ο αποκλεισμός της Huawei θα καθυστερήσει την ανάπτυξη του 5G στη χώρα. Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο να υπάρξει καθυστέρηση, παρά ένα μη ασφαλές δίκτυο.

Κάποιες χώρες φαίνεται να ακολουθούν το παράδειγμα της Αμερικής και να αρνούνται τον εξοπλισμό της Huawei, ωστόσο, υπάρχουν υποψίες ότι η Theresa May ήταν έτοιμη να δώσει περιορισμένη άδεια στην εταιρεία, να προμηθεύσει τη χώρα με 5G εξοπλισμό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS