ΑρχικήsecurityΕπιθέσεις μέσω emails δυσκολεύουν τους επαγγελματίες IT

Επιθέσεις μέσω emails δυσκολεύουν τους επαγγελματίες IT

emails

Σύμφωνα με μία νέα έκθεση σχετικά με την ασφάλεια, οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται μέσω emails, όπως το phishing και τα ransomware, αποτελούν τους συχνότερους κινδύνους για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δηλώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων τους δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ένα επικίνδυνο email.

Η έρευνα με τίτλο “2019 Email Trends Security“, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Barracuda Networks, έδειξε ότι το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους, ενώ το 78% των οργανισμών δήλωσε ότι το κόστος των παραβιάσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυξάνεται.

Το “Spear phishing” είναι ευρέως διαδεδομένο, καθώς το 43% των επιχειρήσεων έχουν πέσει θύματα μιας επίθεσης Spear phishing τους τελευταίους 12 μήνες.

“Ενώ οι περισσότεροι επαγγελματίες πληροφορικής είναι πιο σίγουροι για τα συστήματα ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους από ό, τι πριν από ένα χρόνο, οι επιθέσεις μέσω emails εξακολουθούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις”, ανέφερε η έκθεση.

Οι πιο συνηθισμένες επιπτώσεις που αναφέρθηκαν ήταν η απώλεια της παραγωγικότητας των εργαζομένων, η καθυστέρηση και η διατάραξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς και η ζημιά στη φήμη της ομάδας IT.

“Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα άγχους, ανησυχούν για πιθανή επίθεση μέσω email ακόμη και όταν δεν εργάζονται και αναγκάζονται να εργάζονται νύχτες και Σαββατοκύριακα για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν emails”, ανέφεραν τα ευρήματα.

“Σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων ενημέρωσε ότι οι επιθέσεις έχουν κοστίσει στον οργανισμό 100.000 δολάρια ή και περισσότερο. Το ενενήντα δύο τοις εκατό των χρηστών του Office 365 έχει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια”, αναφέρει η έκθεση.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος 660 στελέχη, μεμονωμένοι συνεργάτες και διευθυντές ομάδων που ασχολούνται με IT ασφάλειας. Επιπλέον οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στη μελέτη, περιλάμβαναν μικρές, μεσαίου μεγέθους και μεγάλες επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κατασκευής, της κυβέρνησης, των τηλεπικοινωνιών, της λιανικής πώλησης και άλλων βιομηχανιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS