ΑρχικήbusinessΤο Facebook κατηγορείται ότι έκλεψε την ιδέα για το Libra Cryptocurrency

Το Facebook κατηγορείται ότι έκλεψε την ιδέα για το Libra Cryptocurrency

libra

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα νέα σχετικά με το Libra Cryptocurrency του Facebook, αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα. Και τώρα ένα ακόμα θέμα έχει προκύψει, καθώς η εταιρεία που ανήκει στον Mark Zuckerberg, κατηγορείται ότι έκλεψε την ιδέα για το νέο της ψηφιακό νόμισμα, από μία ομάδα του MIT.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Alex Lipton, Thomas Hardjono και Alex “Sandy” Pentland του MIT, τα σχέδια που έχει παρουσιάσει το Facebook σχετικά με το Libra, είναι τόσο πανομοιότυπα με το Trade Coin τους, που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

Καθώς και τα δύο νομίσματα έχουν κάποιες ομοιότητες, ο Lipton πρότεινε ότι το Facebook έχει πάρει πολλά χαρακτηριστικά από το σχέδιό τους για το Trade Coin και δεν ανέφερε πουθενά τους υποτρόφους του MIT.

Το σύγγραμμα του ψηφιακού νομίσματος του MIT δημοσιεύτηκε στο Open Science του Royal Society πέρυσι.

Ομοιότητες Libra και TradeCoin

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Lipton, τόσο το Libra όσο και το Trade Coin θέλουν να προσφέρουν εύκολες και βολικές συναλλαγές, τόσο σε τοπικές όσο και σε διασυνοριακές πλατφόρμες. Επιπλέον, και τα δύο νομίσματα αποσκοπούν στην παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Άλλα προβλήματα με το Libra

Πέραν της κατηγορίας ότι έκλεψε την ιδέα του Trade Coin, ο Alex Lipton γελοιοποίησε επίσης το Libra, λέγοντας ότι θα εκδοθεί χωρίς να είναι διασφαλισμένο, κάτι το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του νέου ψηφιακού νομίσματος του Facebook. Προτείνει επίσης ότι το Libra Cryptocurrency θα οδηγήσει σε πληθωρισμό στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η κατηγορία και τα προτεινόμενα θέματα είναι μόνο μία πτυχή του Libra Project, αφού όπως φαίνεται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του ψηφιακού νομίσματος είναι οι ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια.

Ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α. πρότεινε ότι Cryptocurrencies όπως το Libra θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες όπως η τρομοκρατία. Ως εκ τούτου, το έργο συνιστάται να μην ξεκινήσει ακόμα.

Λαμβάνοντας υπόψην όλες τις δυσκολίες που φαίνεται να αντιμετωπίζει το νέο φιλόδοξο project του Facebook, μένει να δούμε πόσο καλά θα μπορέσει να τα καταφέρει μόλις κυκλοφορήσει επισήμως.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS