ΑρχικήinetΤο Facebook εντείνει τις προσπάθειες για την εξάλειψη τρομοκρατικού περιεχομένου

Το Facebook εντείνει τις προσπάθειες για την εξάλειψη τρομοκρατικού περιεχομένου

περιεχομένου

Το Facebook δηλώνει ότι προσπαθεί να κάνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά στην εύρεση και απομάκρυνση τρομοκρατικού περιεχομένου και την Πέμπτη το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο δήλωσε ότι έχει δει πρόοδο.

Το Facebook δήλωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2018, κατέβασε 3 εκατομμύρια posts σχετικά με την τρομοκρατία, αριθμός που είναι αρκετά πιο χαμηλός από τα 9,4 εκατομμύρια posts που αφαίρεσε κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ο μέσος χρόνος που παρέμεινε στην πλατφόρμα τρομοκρατικό περιεχόμενο, αφού οι χρήστες το επεσήμαναν, μειώθηκε από 43 ώρες το πρώτο τρίμηνο σε 18 ώρες το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία.

Τα κοινωνικά δίκτυα υφίστανται πιέσεις για την άρση του περιεχομένου τρομοκρατίας πριν από τη διάδοση της βίας στον πραγματικό κόσμο. Ωστόσο, καθώς αυξάνουν τις προσπάθειές τους, οι επιτήδειοι αλλάζουν συνεχώς τη στρατηγική τους για να αποφύγουν την ανίχνευση, λένε οι εταιρείες. Μερικοί τρομοκράτες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς ή να κατακερματίσουν τα μηνύματά τους, δήλωσε το Facebook.

«Μπορούμε να μειώσουμε την παρουσία της τρομοκρατίας στις βασικές κοινωνικές πλατφόρμες, αλλά η απόλυτη εξάλειψή της απαιτεί την αντιμετώπιση των ανθρώπων και των οργανισμών που παράγουν αυτό το υλικό στον πραγματικό κόσμο», δήλωσαν η Monika Bickert, παγκόσμια επικεφαλής διαχείρισης πολιτικής του Facebook και ο Brian Fishman, επικεφαλής της εταιρείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το Facebook στηρίζεται στην μηχανική εκμάθηση για τον εντοπισμό περιεχομένου τρομοκρατίας και βασίζεται πολύ στα άτομα που κάνουν αναφορές για ακατάλληλο περιεχόμενο. Μερικές φορές η εταιρεία θα κατεβάζει αυτόματα ορισμένα posts, αν το σύστημα θεωρήσει ότι ο χρήστης που το επισημαίνει ως τρομοκρατικό είναι “μεγάλης εμπιστοσύνης”. Η εταιρεία έχει επίσης επεκτείνει ορισμένα από τα εργαλεία της σε περισσότερες γλώσσες.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους, περίπου 99% του περιεχομένου που σχετίζεται με το ISIS και την al-Qaeda καταρρίφθηκε από την τεχνολογία, πριν ένας χρήστης χρειαστεί να το κάνει αναφορά το Facebook.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS