15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το Facebook εντείνει τις προσπάθειες για την εξάλειψη τρομοκρατικού περιεχομένου

περιεχομένου

Το Facebook δηλώνει ότι προσπαθεί να κάνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά στην εύρεση και απομάκρυνση τρομοκρατικού περιεχομένου και την Πέμπτη το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο δήλωσε ότι έχει δει πρόοδο.

Το Facebook δήλωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2018, κατέβασε 3 εκατομμύρια posts σχετικά με την τρομοκρατία, αριθμός που είναι αρκετά πιο χαμηλός από τα 9,4 εκατομμύρια posts που αφαίρεσε κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ο μέσος χρόνος που παρέμεινε στην πλατφόρμα τρομοκρατικό περιεχόμενο, αφού οι χρήστες το επεσήμαναν, μειώθηκε από 43 ώρες το πρώτο τρίμηνο σε 18 ώρες το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία.

Τα κοινωνικά δίκτυα υφίστανται πιέσεις για την άρση του περιεχομένου τρομοκρατίας πριν από τη διάδοση της βίας στον πραγματικό κόσμο. Ωστόσο, καθώς αυξάνουν τις προσπάθειές τους, οι επιτήδειοι αλλάζουν συνεχώς τη στρατηγική τους για να αποφύγουν την ανίχνευση, λένε οι εταιρείες. Μερικοί τρομοκράτες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς ή να κατακερματίσουν τα μηνύματά τους, δήλωσε το Facebook.

«Μπορούμε να μειώσουμε την παρουσία της τρομοκρατίας στις βασικές κοινωνικές πλατφόρμες, αλλά η απόλυτη εξάλειψή της απαιτεί την αντιμετώπιση των ανθρώπων και των οργανισμών που παράγουν αυτό το υλικό στον πραγματικό κόσμο», δήλωσαν η Monika Bickert, παγκόσμια επικεφαλής διαχείρισης πολιτικής του Facebook και ο Brian Fishman, επικεφαλής της εταιρείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το Facebook στηρίζεται στην μηχανική εκμάθηση για τον εντοπισμό περιεχομένου τρομοκρατίας και βασίζεται πολύ στα άτομα που κάνουν αναφορές για ακατάλληλο περιεχόμενο. Μερικές φορές η εταιρεία θα κατεβάζει αυτόματα ορισμένα posts, αν το σύστημα θεωρήσει ότι ο χρήστης που το επισημαίνει ως τρομοκρατικό είναι «μεγάλης εμπιστοσύνης». Η εταιρεία έχει επίσης επεκτείνει ορισμένα από τα εργαλεία της σε περισσότερες γλώσσες.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους, περίπου 99% του περιεχομένου που σχετίζεται με το ISIS και την al-Qaeda καταρρίφθηκε από την τεχνολογία, πριν ένας χρήστης χρειαστεί να το κάνει αναφορά το Facebook.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *