Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Προσωπικά μηνύματα 81.000 χρηστών του Facebook προς πώληση

μηνύματαΣύμφωνα με μια αναφορά του BBC, οι hackers φαίνεται ότι έχουν βρει έναν τρόπο να κλέψουν τα προσωπικά μηνύματα χιλιάδων χρηστών του Facebook. Για την ακρίβεια, 81.000 χρηστών! Οι περισσότεροι επηρεασμένοι λογαριασμοί, προέρχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία, όμως ορισμένοι προέρχονται επίσης από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και άλλα έθνη.

Αυτή η αποκάλυψη έγινε αρχικά από τη ρωσική υπηρεσία του BBC. Περιβόητοι hackers ισχυρίζονται ότι κατέχουν τις λεπτομέρειες περίπου 120 εκατομμυρίων λογαριασμών. Για να κλέψουν τις πληροφορίες, χρησιμοποίησαν τη γνωστή μέθοδο malicious desktop browser extension.

Σύμφωνα με το Facebook, μία από τις επεκτάσεις χρησιμοποίησε τη δραστηριότητα των στενά παρακολουθούμενων χρηστών, συγκέντρωσε τις λεπτομέρειες και τα μηνύματα και έστειλε τις πληροφορίες σε hackers. Το Facebook ισχυρίστηκε ότι η κλοπή δεδομένων δεν ήταν λάθος της εταιρείας.

Το περιστατικό επισημάνθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο, όταν ένας χρήστης με το όνομα FBSaler, δημοσίευσε ένα μήνυμα σε ένα online forum: «Πουλάμε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του Facebook. Η βάση δεδομένων μας περιλαμβάνει 120 εκατομμύρια λογαριασμούς.»

Μετά από έρευνα, η εταιρεία ασφαλείας Digital Shadows επιβεβαίωσε ότι περίπου 81.000 προφίλ περιείχαν και ιδιωτικά μηνύματα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι αριθμοί τηλεφώνου θα μπορούσαν να έχουν εξαχθεί από 176.000 ακόμα λογαριασμούς.

Το BBC επικοινώνησε επίσης με κάποιους Ρώσους χρήστες του Facebook και επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά μηνύματα ήταν δικά τους.

Ενώ η διαρροή δεδομένων μπορεί να μην είναι αποκλειστικά λάθος του Facebook, μετά από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και άλλων διαρροών δεδομένων που ανακαλύφθηκαν, ακούγεται σίγουρα σαν μια κακή είδηση ​​για την εταιρεία.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *