ΑρχικήsecurityΠροσωπικά μηνύματα 81.000 χρηστών του Facebook προς πώληση

Προσωπικά μηνύματα 81.000 χρηστών του Facebook προς πώληση

μηνύματαΣύμφωνα με μια αναφορά του BBC, οι hackers φαίνεται ότι έχουν βρει έναν τρόπο να κλέψουν τα προσωπικά μηνύματα χιλιάδων χρηστών του Facebook. Για την ακρίβεια, 81.000 χρηστών! Οι περισσότεροι επηρεασμένοι λογαριασμοί, προέρχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία, όμως ορισμένοι προέρχονται επίσης από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και άλλα έθνη.

Αυτή η αποκάλυψη έγινε αρχικά από τη ρωσική υπηρεσία του BBC. Περιβόητοι hackers ισχυρίζονται ότι κατέχουν τις λεπτομέρειες περίπου 120 εκατομμυρίων λογαριασμών. Για να κλέψουν τις πληροφορίες, χρησιμοποίησαν τη γνωστή μέθοδο malicious desktop browser extension.

Σύμφωνα με το Facebook, μία από τις επεκτάσεις χρησιμοποίησε τη δραστηριότητα των στενά παρακολουθούμενων χρηστών, συγκέντρωσε τις λεπτομέρειες και τα μηνύματα και έστειλε τις πληροφορίες σε hackers. Το Facebook ισχυρίστηκε ότι η κλοπή δεδομένων δεν ήταν λάθος της εταιρείας.

Το περιστατικό επισημάνθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο, όταν ένας χρήστης με το όνομα FBSaler, δημοσίευσε ένα μήνυμα σε ένα online forum: “Πουλάμε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του Facebook. Η βάση δεδομένων μας περιλαμβάνει 120 εκατομμύρια λογαριασμούς.”

Μετά από έρευνα, η εταιρεία ασφαλείας Digital Shadows επιβεβαίωσε ότι περίπου 81.000 προφίλ περιείχαν και ιδιωτικά μηνύματα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι αριθμοί τηλεφώνου θα μπορούσαν να έχουν εξαχθεί από 176.000 ακόμα λογαριασμούς.

Το BBC επικοινώνησε επίσης με κάποιους Ρώσους χρήστες του Facebook και επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά μηνύματα ήταν δικά τους.

Ενώ η διαρροή δεδομένων μπορεί να μην είναι αποκλειστικά λάθος του Facebook, μετά από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και άλλων διαρροών δεδομένων που ανακαλύφθηκαν, ακούγεται σίγουρα σαν μια κακή είδηση ​​για την εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS