Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Το Facebook αφαίρεσε 82 ψευτικές Ιρανικές σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς

Το Facebook ανακοίνωσε την κατάργηση 82 σελίδων, ομάδων και links που συνδέονται με το Ιράν, καθώς και λογαριασμούς για συντονισμένη μη εγκεκριμένη συμπεριφορά που στόχευε τους πολίτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Facebook

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook αφαιρεί Σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς που ανιχνεύονται ως ελεγχόμενοι από Ιρανούς υπηκόους που εμφανίζονται ως άλλες οντότητες, αφού στις 21 Αυγούστου αφαίρεσε άλλους 652 λογαριασμούς.

Στην περίπτωση των 82 λογαριασμών που απενεργοποιήθηκαν σήμερα, το  Facebοok κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εμφανίζονται ως υποτιθέμενοι πολίτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσιεύοντας περιεχόμενο σχετικό με την αντιπολίτευση του Προέδρου, τις φυλετικές σχέσεις και τη μετανάστευση για να επηρεάσουν τη γνώμη του κοινού σε διάφορα θέματα.

Επιπλέον, όπως δήλωσε και το Facebook στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε, οι λογαριασμοί που καταργήθηκαν σήμερα ήταν κάπως αλληλεπικαλυπτόμενοι με κάποιες σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς που απενεργοποιήθηκαν στις 21 Αυγούστου.

«Η ομάδα πληροφοριών απειλών ανίχνευσε για πρώτη φορά αυτή τη δραστηριότητα πριν από μια εβδομάδα» λέει η έκθεση. «Λόγω των εκλογών, αναλάβαμε δράση μόλις ολοκληρώσαμε την αρχική μας έρευνα και μοιραστήκαμε τις πληροφορίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, το Αμερικάνικο σύστημα επιβολής νόμου, το Κογκρέσο, άλλες εταιρείες τεχνολογίας και το Εργαστήριο Ψηφιακών Εγκληματολογικών Ερευνών του Ατλαντικού Συμβουλίου.»

Το Facebook επίσης απενεργοποίησε 652 λογαριασμούς Facebοok και Instagram στις 21 Αυγούστου για συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά.

Οι ιρανοί λογαριασμοί που προσπαθούσαν να κρύψουν την ταυτότητα τους και να εμφανίζονται ως άτομα Αμερικάνικης ή Αγγλικής καταγωγής τελικά εκτέθηκαν μετά από έναν χειροκίνητο έλεγχο από εμπειρογνώμονες ασφαλείας του Facebook.

Πάνω από 20.000 υπάλληλοι του Faceboοk εργάζονται τώρα για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι χρήστες είναι ασφαλείς και προστατεύονται από ψεύτικες ειδήσεις και άτυπες συμπεριφορές σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον, το κοινωνικό δίκτυο συνεργάζεται επίσης στενά με τους εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας άλλων εταιρειών, καθώς και με τις κυβερνήσεις και τις νομικές υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι η συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά σταματά στα αρχικά στάδια.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *