ΑρχικήsecurityΤο Facebook αφαίρεσε 82 ψευτικές Ιρανικές σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς

Το Facebook αφαίρεσε 82 ψευτικές Ιρανικές σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς

Το Facebook ανακοίνωσε την κατάργηση 82 σελίδων, ομάδων και links που συνδέονται με το Ιράν, καθώς και λογαριασμούς για συντονισμένη μη εγκεκριμένη συμπεριφορά που στόχευε τους πολίτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Facebook

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook αφαιρεί Σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς που ανιχνεύονται ως ελεγχόμενοι από Ιρανούς υπηκόους που εμφανίζονται ως άλλες οντότητες, αφού στις 21 Αυγούστου αφαίρεσε άλλους 652 λογαριασμούς.

Στην περίπτωση των 82 λογαριασμών που απενεργοποιήθηκαν σήμερα, το  Facebοok κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εμφανίζονται ως υποτιθέμενοι πολίτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσιεύοντας περιεχόμενο σχετικό με την αντιπολίτευση του Προέδρου, τις φυλετικές σχέσεις και τη μετανάστευση για να επηρεάσουν τη γνώμη του κοινού σε διάφορα θέματα.

Επιπλέον, όπως δήλωσε και το Facebook στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε, οι λογαριασμοί που καταργήθηκαν σήμερα ήταν κάπως αλληλεπικαλυπτόμενοι με κάποιες σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς που απενεργοποιήθηκαν στις 21 Αυγούστου.

«Η ομάδα πληροφοριών απειλών ανίχνευσε για πρώτη φορά αυτή τη δραστηριότητα πριν από μια εβδομάδα» λέει η έκθεση. «Λόγω των εκλογών, αναλάβαμε δράση μόλις ολοκληρώσαμε την αρχική μας έρευνα και μοιραστήκαμε τις πληροφορίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, το Αμερικάνικο σύστημα επιβολής νόμου, το Κογκρέσο, άλλες εταιρείες τεχνολογίας και το Εργαστήριο Ψηφιακών Εγκληματολογικών Ερευνών του Ατλαντικού Συμβουλίου.»

Το Facebook επίσης απενεργοποίησε 652 λογαριασμούς Facebοok και Instagram στις 21 Αυγούστου για συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά.

Οι ιρανοί λογαριασμοί που προσπαθούσαν να κρύψουν την ταυτότητα τους και να εμφανίζονται ως άτομα Αμερικάνικης ή Αγγλικής καταγωγής τελικά εκτέθηκαν μετά από έναν χειροκίνητο έλεγχο από εμπειρογνώμονες ασφαλείας του Facebook.

Πάνω από 20.000 υπάλληλοι του Faceboοk εργάζονται τώρα για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι χρήστες είναι ασφαλείς και προστατεύονται από ψεύτικες ειδήσεις και άτυπες συμπεριφορές σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον, το κοινωνικό δίκτυο συνεργάζεται επίσης στενά με τους εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας άλλων εταιρειών, καθώς και με τις κυβερνήσεις και τις νομικές υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι η συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά σταματά στα αρχικά στάδια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS