ΑρχικήαπόψειςFacebook: προσοχή στέλνει μόνο του αιτήματα φιλίας!

Facebook: προσοχή στέλνει μόνο του αιτήματα φιλίας!

Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει μια συμπεριφορά στο Facebook, που καλό θα ήταν να την γνωρίζετε, αν δεν την έχετε παρατηρήσει ήδη.
facebook
Μερικές φορές λαμβάνω ειδοποιήσεις για αιτήματα φιλίας. Πολλές φορές δεν τις αποδέχομαι καθώς ναι μεν γνωρίζω τον “ενδιαφερόμενο” αλλά δεν θα ήθελα να τον προσθέσω στην λίστα μου.
Παραπάνω έβαλα την λέξη ενδιαφερόμενος σε εισαγωγικά γιατί ανακάλυψα ότι τα αιτήματα φιλίας προέρχονται από το ίδιο το Facebook.

Τι συμβαίνει;

Χωρίς να γνωρίζω αν η συγκεκριμένη συμπεριφορά του αλγόριθμου είναι για να μας “διασυνδέσει” ακόμα περισσότερο κατά το connecting people του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, αν πατήσετε αποδοχή του συγκεκριμένου ατόμου, δεν θα γίνει φίλος σας, αλλά θα του αποσταλεί ένα αίτημα φιλίας με το όνομά σας!

Ας το εξηγήσουμε με την παρακάτω εικόνα.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται να μου έχουν κάνει δύο αιτήματα φιλίας, έχω αποδεχτεί ένα και παρακάτω υπάρχουν δύο προτάσεις από το Facebook.

Θα ξεκινήσω ανάποδα. Το πρωί οι δύο προτάσεις ήταν αιτήματα φιλίας! Το απόγευμα, λίγες ώρες μετά τα δύο “αιτήματα” πήγαν αυτόματα στις προτάσεις. Ο Αντώνης που αποδέχτηκα σαν φίλο δεν μου είχε στείλει αίτημα φιλίας, αν και μου ήρθε, όπως ακριβώς φαίνεται στην εικόνα με τα δύο πρώτα ονόματα ΤΑΚΗΣ και Sa.

Όταν πάτησα αποδοχή στο “αίτημα” του Αντώνη, το Facebook μου ανακοίνωσε ότι το αίτημα φιλίας είχε αποσταλεί!

Φυσικά μετά από αυτό, δεν θα αποδεχτώ άλλο αίτημα, έτσι κι αλλιώς όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερες δημοσιεύσεις χρησιμοποιώ το κοινωνικό δίκτυο μόνο για την συντήρηση των εφαρμογών που τρέχουν σε διάφορα sites.

Έχετε παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο; Θα χαρούμε να το μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

______________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS