ΑρχικήsecurityΠοιες εκδόσεις Android είναι πιο επιρρεπείς σε malware attacks;

Ποιες εκδόσεις Android είναι πιο επιρρεπείς σε malware attacks;

Γνωρίζετε πως όταν κατεβάζετε εφαρμογές από το Google Play Store έχετε εννέα φορές λιγότερο πιθανότητες να δεχτείτε επίθεση malware από όταν τις κατεβάζετε από άλλες πηγές;

Επιτέλους, οι προσπάθειες της Google να βελτιώσει την ασφάλεια στα Android αποδίδουν καρπούς. Μάλιστα, σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας, οι συσκευές με νεότερες εκδόσεις Android φαίνεται να έχουν επηρεασθεί πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τις συσκευές που τρέχουν παλαιότερα versions.

Για παράδειγμα, αν κάποιες συσκευές Android που τρέχουν παλιότερες εκδόσεις, όπως τα KitKat (4.x), Lollipop (5.x), και Marshmallow (6.x) κατεβάσουν κάποια επιβλαβή εφαρμογή έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν με malware.

Android

Η Google ανέφερε ότι το Αndroid Nougat που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2016 έχει σχετικά λίγες πιθανότητες να μολυνθεί από κάποια επιβλαβή εφαρμογή αλλά σίγουρα οι νεότερες εκδόσεις, όπως το Oreo και το Pie διατηρούν τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων και αποτελούν τις ασφαλέστερες επιλογές.

Παρακάτω ακολουθεί ένα διάγραμμα, το οποίο απεικονίζει τα Android versions και τα ποσοστά πιθανοτήτων για τυχόν επιθέσεις. Όπως φαίνεται, τα KitKat, Lollipop και Marshmallow είναι τα πιο επιρρεπή, ενώ τα Oreo και Pie προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τα θετικά νέα είναι ότι η ομάδα ασφάλειας της Αndroid επιχειρεί διαρκώς να βελτιστοποιήσει τις μεθόδους ασφαλείας στις νεότερες εκδοχές με σκοπό την καλυτέρευση της εμπειρίας του χρήστη που διαθέτει το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Πώς θα προστατευθούν όμως οι users με παλαιότερες εκδόσεις Αndroid; Είναι πολύ απλό! Προσπαθήστε να κατεβάζετε εφαρμογές μόνο από το επίσημο Play Store της Google και αποφύγετε να κατεβάσετε apps από browsers του κινητού σας!

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS