ΑρχικήinetΗ Google αλλάζει τις πολιτικές της γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση

Η Google αλλάζει τις πολιτικές της γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση

παρενόχλησηΜετά το τεράστιο συμβάν Google Walkout, όπου περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές προκάλεσαν αναταραχή κατά των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στη Google, η εταιρεία έχει πλέον αλλάξει τις πολιτικές της σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Παράλληλα με την δημοσίευση ενός email του CEO της Sundar Pichai στους υπαλλήλους, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα μακροσκελές αρχείο PDF με τίτλο “Οι δεσμεύσεις και οι ενέργειές μας”. Το τριών σελίδων αρχείο αναφέρετε στα νέα μέτρα που έλαβε η Google για να προσθέσει “επιπλέον διαφάνεια στο πώς χειρίζεται τα προβλήματα.”

“Αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε δράσει πάντα με το σωστό τρόπο στο παρελθόν και ειλικρινά λυπόμαστε γι ‘αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές “, δήλωσε ο Sunder Pichai σε ένα blog post.

Ο Sundar Pichai διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί “περισσότερη προσοχή γύρω από τις έρευνες για σεξουαλική παρενόχληση”.

Επίσης, η Google ενημερώνει τους κανόνες για την υποχρεωτική εκπαίδευση γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση. Για όσους δεν συμμετέχουν στην κατάρτιση, η εταιρεία θα αρχίσει να μειώνει τις βαθμολογίες αξιολόγησης απόδοσης.

Οι περισσότερες από τις αλλαγές που έκανε η Google είναι στην πραγματικότητα οι απαιτήσεις των διαδηλωτών του Google Walkout οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν συναντηθεί με τον Sundar Pichai. Η Meredith Whittaker, μία από τους διοργανωτές της διαδήλωσης και συν-διευθύντρια του Ινστιτούτου AI Now, έδωσε σε όλους συγχαρητήρια με ένα tweet.

Από το ξεκίνημα της εκστρατείας #MeToo, που εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο ομιλητικοί σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση και τις επιθέσεις σε διάφορους χώρους εργασίας.

Το Walkout των εργαζομένων της Google ήταν το άμεσο αποτέλεσμα μιας έκθεσης από την NY Times, σύμφωνα με την οποία η Google πλήρωσε ένα τεράστιο ποσό της τάξεως των 90 εκατομμυρίων δολαρίων στον δημιουργό του Android, Andy Rubin, παρότι ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από συνεργάτη του στη Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS