ΑρχικήsecurityΙσραηλινός hacker έκλεψε πάνω από 1 εκατομμύριο σε κρυπτονομίσματα

Ισραηλινός hacker έκλεψε πάνω από 1 εκατομμύριο σε κρυπτονομίσματα

hacker

Στο δικαστήριο του Τελ Αβίβ, παραπέμφθηκε ένας Ισραηλινός hacker, που κατάφερε να αποκτήσει ένα τεράστιο ποσό σε ψηφιακό νόμισμα, μέσω παραβίασης του κυβερνοχώρου.

Ο Eliyahu Gigi, κάτοικος της πόλης, αναφέρθηκε ότι είχε συγκεντρώσει σχεδόν 1,75 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά νομίσματα, από πολλούς ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι κατά κύριο λόγο προέρχονταν από τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Όπως αναφέρθηκε από τα ειδησεογραφικό μέσα, τα χρήματα που κατάφερε να κλέψει ήταν κυρίως σε Bitcoin, Ether και Dash. Στον Gigi αποδόθηκαν κατηγορίες για σοβαρά αδικήματα, που έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους του Ισραήλ, όσον αφορά τη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων. Μεταξύ άλλων είναι η κλοπή, η πλαστογραφία και η απάτη.

Όπως αναφέρθηκε, ο hacker είχε στήσει μια τεράστια εγκληματική επιχείρηση, που περιλάμβανε μια σειρά από ηλεκτρονικές πύλες, οι οποίες τον βοηθούσαν στην πραγματοποίηση των κλοπών. Οι ιστότοποι που είχε κατασκευάσει, πρόσφεραν συγκεκριμένους τύπους λογισμικού στους χρήστες τους, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους και κλέβοντας τα ψηφιακά τους νομίσματα. Ο κατηγορούμενος φρόντιζε να προφυλάσσει την επιχείρησή του, αποκρύπτοντας την ηλεκτρονική του παρουσία μέσω απομακρυσμένων servers. Εκτός όμως από αυτά τα αδικήματα, ο Gigi έχει να αντιμετωπίσει κι άλλη μία πολύ σημαντική κατηγορία, αυτή της φοροδιαφυγής.

Αναφέρθηκε ότι σταμάτησε να δηλώνει το εισόδημά του μεταξύ του 2012 και του 2013 και να παρουσιάζει λιγότερα χρήματα από αυτά που πραγματικά είχε στην κατοχή του το 2015 και το 2016. Η έρευνα για τα εν λόγω εγκλήματα πραγματοποιήθηκε από τη μονάδα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ισραηλινής Αστυνομίας, με τη συμμετοχή της φορολογικής υπηρεσίας του Ισραήλ. Ο Gigi είχε ανακαλυφθεί από τις αρχές Ιουνίου μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος είχε επίσης εμπλακεί σε όλο αυτό το σκάνδαλο. Στο αρχικό κατηγορητήριο που κατέθεσαν οι αρχές, οι δύο αδελφοί κατηγορήθηκαν ότι έκλεψαν το συνολικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση που είχαν στήσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS