ΑρχικήsecurityProject Zero: Σφάλμα του iMessage μπορεί να μπλοκάρει τη συσκευή σας!

Project Zero: Σφάλμα του iMessage μπορεί να μπλοκάρει τη συσκευή σας!

Πρόσφατα, η ερευνήτρια ασφάλειας του Google Project Zero, Natalie Silvanovich, ανακοίνωσε ένα ζήτημα σχετικά με το iMessage. Στην ανακοίνωση, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι αν το σφάλμα αυτό δεν επιλυθεί θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που θα απαιτούν αποκατάσταση, στα κινητά της Apple.

Project Zero

H Silvanovich με το Project Zero, σε μια ανάρτηση που έκανε στο blog της εταιρείας, δήλωσε ότι επρόκειτο για σφάλμα στη διαχείριση των μηνυμάτων και συνδέονταν με το Springboard – την εφαρμογή που χειρίζεται την αρχική οθόνη του iOS. Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι λαμβάνοντας ένα τέτοιο μήνυμα, το Springboard θα μπλοκάρει επανειλημμένα και θα σταματήσει να ανταποκρίνεται. Σημείωσε δε, ότι ακόμα κι ένα hard reset, δε θα επιδρούσε στο πρόβλημα και έτσι το τηλέφωνο θα ήταν πρακτικά άχρηστο. Σύμφωνα με την ερευνήτρια, υπάρχουν τρόποι για να ξεκλειδώσει μια μπλοκαρισμένη συσκευή, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να πραγματοποιηθεί επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το πρόβλημα, το οποίο εντοπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, επιλύθηκε τον Μάιο με το iOS 12.3.

Project Zero

Πέρυσι, η Natalie Silvanovich ανακάλυψε ακόμα ένα σφάλμα, αυτή τη φορά στην εφαρμογή του WhatsApp. Η ευπάθεια αυτή, παρείχε στους hackers τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε συσκευές Android ή iOS, κάθε φορά που οι χρήστες απαντούσαν σε μια εισερχόμενη κλήση βίντεο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Project Zero ανακάλυπτε τέτοια ελαττώματα. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο αποκάλυψε μια zero-day ευπάθεια στο λογισμικό της Apple, MacOS. Στην πραγματικότητα, η ευπάθεια είχε εντοπιστεί αρκετούς μήνες πριν, τον Νοέμβριο, όμως μέχρι τον Μάρτιο δεν είχε επιλυθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS