Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
infosec

You have been hacked! Πως να ανακτήσετε τον παραβιασμένο λογαριασμό σας

Η ιδέα του να σας παραβιάσουν τον λογαριασμό είναι αρκετά αγχωτική και τρομακτική. Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε τι...
Read More
Latest Posts

Γιατί η Apple δεν κυκλοφόρησε τελικά το iMessage για όλους

iMessageΗ υπηρεσία μηνυμάτων iMessage της Apple δεν θα γίνει ποτέ διαθέσιμη για πλατφόρμες τρίτων. Ωστόσο κάποια στιγμή, η Apple σχεδίαζε να το κάνει.

Σύμφωνα με τον Scott Forstall, πρώην επικεφαλής του iOS, η Apple προσπάθησε να πείσει τους παρόχους να συμπεριλάβουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iMessage για να δημιουργήσουν μια τυποποιημένη υπηρεσία μηνυμάτων που θα ήταν διαθέσιμη για όλους. Ωστόσο, οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν δεν ξεπεράστηκαν και έτσι το πλάνο έμεινε ημιτελές.

Το iMessage φέρνει πολλές λειτουργίες στους χρήστες iPhone, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων που είναι διαθέσιμη σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Android. Αυτές οι δυνατότητες βοηθούν επίσης την Apple να κρατάει τους χρήστες της, καθώς φαίνεται ότι μόλις κάποιος χρησιμοποιεί το iMessage, είναι δύσκολο να μεταβεί σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία μηνυμάτων.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το The Wall Street Journal, από τη δημοσιογράφο Joanna Stern, περιέγραψε το ρόλο του iMessage για τη διατήρηση χρηστών στο οικοσύστημα της Apple. Το άρθρο υπογραμμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες όταν προσπαθούν να μεταβούν στο Android.

Σύμφωνα με τον Scott Forstall, η Apple «προσέγγισε τους παρόχους για να επιδιώξουν την προσθήκη χαρακτηριστικών στα υφιστάμενα συστήματα γραπτών μηνυμάτων και την εξάλειψη των πρόσθετων εξόδων για τον πελάτη.» Ήθελαν να φέρουν το καλύτερο iMessage σε κάθε πλατφόρμα, αλλά οι πάροχοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

«Για διάφορους λόγους, από τη δυσκολία επέκτασης των υφιστάμενων προτύπων, έως τις προκλήσεις με τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων γραπτών μηνυμάτων και την επιθυμία των παρόχων να προστατεύσουν μία σημαντική πηγή εσόδων, αυτά τα σχέδια δεν υλοποιήθηκαν.»

Η Apple θα μπορούσε βέβαια να αναπτύξει μια εφαρμογή iMessage Android, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι ανοίγει ο δρόμος για τους χρήστες iPhone να αλλάξουν σε Android τηλέφωνα, κάτι που η Apple δεν θέλει. Ως εκ τούτου, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η υπηρεσία θα παραμείνει αποκλειστικά στην πλατφόρμα iOS και ποτέ δεν θα είναι διαθέσιμη για άλλες πλατφόρμες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *