ΑρχικήinetΓιατί η Apple δεν κυκλοφόρησε τελικά το iMessage για όλους

Γιατί η Apple δεν κυκλοφόρησε τελικά το iMessage για όλους

iMessageΗ υπηρεσία μηνυμάτων iMessage της Apple δεν θα γίνει ποτέ διαθέσιμη για πλατφόρμες τρίτων. Ωστόσο κάποια στιγμή, η Apple σχεδίαζε να το κάνει.

Σύμφωνα με τον Scott Forstall, πρώην επικεφαλής του iOS, η Apple προσπάθησε να πείσει τους παρόχους να συμπεριλάβουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iMessage για να δημιουργήσουν μια τυποποιημένη υπηρεσία μηνυμάτων που θα ήταν διαθέσιμη για όλους. Ωστόσο, οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν δεν ξεπεράστηκαν και έτσι το πλάνο έμεινε ημιτελές.

Το iMessage φέρνει πολλές λειτουργίες στους χρήστες iPhone, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων που είναι διαθέσιμη σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Android. Αυτές οι δυνατότητες βοηθούν επίσης την Apple να κρατάει τους χρήστες της, καθώς φαίνεται ότι μόλις κάποιος χρησιμοποιεί το iMessage, είναι δύσκολο να μεταβεί σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία μηνυμάτων.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το The Wall Street Journal, από τη δημοσιογράφο Joanna Stern, περιέγραψε το ρόλο του iMessage για τη διατήρηση χρηστών στο οικοσύστημα της Apple. Το άρθρο υπογραμμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες όταν προσπαθούν να μεταβούν στο Android.

Σύμφωνα με τον Scott Forstall, η Apple “προσέγγισε τους παρόχους για να επιδιώξουν την προσθήκη χαρακτηριστικών στα υφιστάμενα συστήματα γραπτών μηνυμάτων και την εξάλειψη των πρόσθετων εξόδων για τον πελάτη.” Ήθελαν να φέρουν το καλύτερο iMessage σε κάθε πλατφόρμα, αλλά οι πάροχοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

“Για διάφορους λόγους, από τη δυσκολία επέκτασης των υφιστάμενων προτύπων, έως τις προκλήσεις με τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων γραπτών μηνυμάτων και την επιθυμία των παρόχων να προστατεύσουν μία σημαντική πηγή εσόδων, αυτά τα σχέδια δεν υλοποιήθηκαν.”

Η Apple θα μπορούσε βέβαια να αναπτύξει μια εφαρμογή iMessage Android, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι ανοίγει ο δρόμος για τους χρήστες iPhone να αλλάξουν σε Android τηλέφωνα, κάτι που η Apple δεν θέλει. Ως εκ τούτου, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η υπηρεσία θα παραμείνει αποκλειστικά στην πλατφόρμα iOS και ποτέ δεν θα είναι διαθέσιμη για άλλες πλατφόρμες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS