ΑρχικήHow ToΟι χρήστες Apple μπορούν πλέον να κατεβάσουν τα προσωπικά τους δεδομένα

Οι χρήστες Apple μπορούν πλέον να κατεβάσουν τα προσωπικά τους δεδομένα

δεδομέναΤον Μάιο, η Apple ξεκίνησε την κυκλοφορία ενός νέου privacy portal, για να δείξει ότι συμμορφώθηκε με τους νόμους GDPR της Ευρωπαικής Ένωσης. Τώρα, η εταιρεία προχωρά και ξεκινάει τη λειτουργία αυτή και για χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στο νέο site Data and Privacy, οι χρήστες του iOS μπορούν να δουν και να κατεβάσουν όλα τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί ποτέ σε routers της Apple. Τα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνουν το Apple ID, τη δραστηριότητα στο Apple App Store, το ιστορικό του AppleCare και τις εικόνες, τα βίντεο και τα έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στο iCloud.

Πώς θα κατεβάσετε προσωπικά δεδομένα από το privacy portal της Apple:

  1. Μπείτε στη σελίδα Data and Privacy της Apple
  2. Συνδεθείτε μέσω του Apple ID σας
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή “Get Started” στην ενότητα “Get a copy of your data”.
  4. Επιλέξτε το είδος των δεδομένων που θέλετε να κάνετε λήψη
  5. Επιπλέον, επιλέξτε το μέγιστο μέγεθος αρχείου
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Complete Request

Τα ζητούμενα δεδομένα θα καταχωρηθούν στη σελίδα λογαριασμού Apple ID σας και θα ειδοποιηθείτε μόλις ανακτηθούν. Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα μόνο για 14 ημέρες, μετά από το πέρας των οποίων θα καταργηθούν και θα πρέπει να τα κατεβάσετε ξανά. Επιπλέον, ο ιστότοπος σας επιτρέπει να διαγράψετε πλήρως τα δεδομένα σας από τα routers της Apple.

Η Apple έχει επίσης ενημερώσει την ιστοσελίδα της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, εστιάζοντας στα νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν με το MacOS Mojave και το iOS 12 όπως το Screen Time και το Intelligent Tracking Prevention.

Εκτός από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, το νέο χαρακτηριστικό είναι επίσης διαθέσιμο σε χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία και η Ελβετία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS