ΑρχικήsecurityΚαταργήθηκε ο έλεγχος των ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροδρόμια

Καταργήθηκε ο έλεγχος των ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροδρόμια

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστόνης έκρινε σήμερα ότι ο έλεγχος των ηλεκτρονικών συσκευών των ταξιδιωτών από ομοσπονδιακούς πράκτορες στα αεροδρόμια των ΗΠΑ είναι αντισυνταγματικός.

έλεγχος

Η απόφαση αυτή έφτασε στα δικαστήρια αφού κατατέθηκε αγωγή από την American Civil Liberties Union (ACLU), το Electronic Frontier Foundation (EFF), και το ACLU of για 11 ταξιδιώτες των οποίων τα smartphones και οι φορητοί υπολογιστές ελέγχθηκαν, χωρίς καμία, από ομοσπονδιακούς σε μία θύρα του αεροδρομίου.

“Αυτή η απόφαση προωθεί σημαντικά την προστασία από το Fourth Amendment για εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Esha Bhandari, δικηγόρος του προσωπικού.

“Αυτή είναι μια σπουδαία μέρα για τους ταξιδιώτες που μπορούν πλέον να διασχίσουν τα διεθνή σύνορα χωρίς φόβο ότι η κυβέρνηση θα ελέγξει τις εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες που έχουμε όλοι στις ηλεκτρονικές συσκευές μας και χωρίς καμία υποψία”, δήλωσε η Sophia Cope, ανώτερο υπάλληλο του EFF Δικηγόρος.

έλεγχος

Ο έλεγχος των τελωνείων και των συνόρων (CBP) τερματίζεται από τη διαταγή του περιφερειακού δικαστηρίου. Οι ομοσπονδιακοί των συνόρων πρέπει πλέον να έχουν κάποια υποψία για παράνομο λαθρεμπόριο πριν μπορέσουν να αναζητήσουν τη συσκευή του ταξιδιώτη.

Ο αριθμός των αναζητήσεων ηλεκτρονικών συσκευών στις εισόδους των ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά. Πέρυσι, η CBP πραγματοποίησε περισσότερες από 33.000 αναζητήσεις, σχεδόν τέσσερις φορές τον αριθμό από μόλις τρία χρόνια πριν.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει πολλές περιπτώσεις καταχρηστικών ελέγχων τους τελευταίους μήνες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS