ΑρχικήsecurityCBP: Hackers έκλεψαν φωτογραφίες ταξιδιωτών και πινακίδων κυκλοφορίας

CBP: Hackers έκλεψαν φωτογραφίες ταξιδιωτών και πινακίδων κυκλοφορίας

CBPΟ κυβερνητικός οργανισμός των ΗΠΑ (CBP), που φροντίζει για την προστασία των συνόρων, δήλωσε ότι μια από τις εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζεται, έπεσε θύμα hacking επίθεσης, με αποτέλεσμα την κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας και φωτογραφιών των ταξιδιωτών.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός, ότι η εταιρεία είχε πάρει αντίγραφα εικόνων από τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις φωτογραφίες των ταξιδιωτών από τον CBP, και τις είχε μεταφέρει στο δίκτυο της, χωρίς την άδεια του CBP, παραβιάζοντας, έτσι, τις πολιτικές του κυβερνητικού οργανισμού.

Ο CBP ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι: “Το δίκτυο της εταιρείας παραβιάστηκε, στη συνέχεια, μέσω μιας κακόβουλης επίθεσης”.

Ο CBP κατηγόρησε την εταιρεία για το περιστατικό παραβίασης, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο, ότι η εταιρεία δεν είχε κανέναν λόγο και δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να διαθέτει φωτογραφίες των ταξιδιωτών στο δίκτυό της.

Ο κυβερνητικός οργανισμός για την προστασία των συνόρων της Αμερικής διαθέτει μια βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες όλων των ανθρώπων, που περνούν τα αμερικανικά σύνορα, εικόνες διαβατηρίων, καθώς και φωτογραφίες των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων των ταξιδιωτών.

Η εταιρεία-συνεργάτης είχε μεταφέρει στο δίκτυό της αυτή τη βάση δεδομένων, με αποτέλεσμα οι hackers να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή, μετά την επίθεση.

Ο οργανισμός έμαθε για το περιστατικό παραβίασης στις 31 Μαΐου. Αμέσως, επικοινώνησε με τις αρχές και ενημέρωσε τα μέλη του Κογκρέσου.

Επιπλέον, φρόντισε για την άρση των δεδομένων των ταξιδιωτών από το δίκτυο της εταιρείας.

Ο Οργανισμός δεν έδωσε το όνομα της εταιρείας, στην οποία έγινε η επίθεση. Ωστόσο, στα τέλη Μαΐου, είχε κυκλοφορήσει ότι ένας hacker, γνωστός με το όνομα “Boris Bullet-Dodger”, είχε παραβιάσει την εταιρεία Perceptics. Πρόκειται για μια εταιρεία, που προσφέρει τεχνολογίες αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας στον οργανισμό, για τον έλεγχο των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Φυσικά, δεν είναι γνωστό αν ο CBP αναφέρεται στη συγκεκριμένη εταιρεία ή σε κάποια άλλη.

Ο CBP έχει κάνει έρευνα και έχει διαπιστώσει ότι κανένα από τα κλεμμένα δεδομένα δεν βρίσκεται στο Dark Web ή γενικά στο διαδίκτυο. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, μέσω της επίθεσης στην άλλη εταιρεία, ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο του CBP.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS