ΑρχικήTop Picks7 λεξικά προφοράς για να βελτιώσετε τα αγγλικά σας

7 λεξικά προφοράς για να βελτιώσετε τα αγγλικά σας

Αν θέλετε να βελτιώσετε τα αγγλικά σας, δείτε επτά ιστοσελίδες που μπορούν να σας διδάξουν πως προφέρεται σωστά μία αγγλική λέξη.

Η αγγλική γλώσσα είναι κυρίαρχη στις εμπορικές συναλλαγές. Ομιλείται σχεδόν από όλο τον κόσμο και η σωστή εκμάθησή της είναι επιβεβλημένη, αν θέλετε να επικοινωνήσετε εκτός των συνόρων της χώρας σας. Όμως μιλάτε σωστά αγγλικά ; Έχετε σωστή προφορά; Τονίζετε εκεί που πρέπει;

Οι προφορές προκαλούν αποχρώσεις. Ο τρόπος που λέτε στα αγγλικά μία λέξη μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ δύο ή περισσοτέρων νοημάτων, που καμμία φορά μπορεί να σας κάνουν να παρεξηγηθείτε. Όπως για παράδειγμα αν δεν ξέρετε να προφέρετε σωστά την λέξη beach (παραλία). Οι παρακάτω 7 ιστοσελίδες θα σας βοηθήσουν να ακούσετε τις σωστές προφορές από δύσκολες λέξεις και να μιλήσετε άπταιστα αγγλικά.

1. Αναζήτηση Google
Η Αναζήτηση Google σας επιτρέπει να μάθετε την σωστή προφορά με γραφικά βοηθήματα. Δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση γράφοντας το κείμενο “how do you pronounce ……. “, όπου στην θέση των τελείων βάλτε μία λέξη που επιθυμείτε. Δοκιμάστε το tzatziki.

Εκτός από την αναζήτηση, η Google προσφέρει την δυνατότητα εκμάθησης προφοράς και στη Μετάφραση. Πηγαίνετε στο Google translate, γράψτε τη λέξη που θέλετε και ακούστε την πατώντας το σύμβολο με το ηχείο.

H Google επίσης θα φέρει σύντομα και την δυνατότητα εξάσκησης και βαθμολόγησης μέσα από μία τεχνολογία μηχανικής μάθησης. Η υπηρεσία δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά αναμένεται σύντομα.

Τέλος, η Google έχει επίσης αναπτύξει ένα νέο χαρακτηριστικό στους Χάρτες της, που σας επιτρέπει να ακούτε τη σωστή προφορά των πόλεων καθώς δεν μπορείτε να μιλήσετε τη γλώσσα. Αυτό είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για να ρωτάτε σωστά για την κατεύθυνση σας, σε μία ξένη χώρα.

2. Howjsay


Το Howjsay είναι ένα δωρεάν λεξικό της αγγλικής που εκτός από την λέξη που ψάχνετε στα αγγλικά σας δίνει και τις σύνθετες, τις σχετικές  ή όσες έχουν την συγκεκριμένη ως παράγωγο.

Το καλό με το Howjsay είναι ότι κάθε λέξη από τη βάση δεδομένων του είναι ξεχωριστά προ-καταγραμμένη και δεν χρησιμοποιείται συνθετική ομιλία. Με άλλα λόγια ακούτε μία αληθινή φωνή. Το Howjsay υποστηρίζει τόσο αμερικανικές όσο και βρετανικές προφορές.

Κατά την αναζήτησή σας μπορείτε να πληκτρολογήσετε μία ή περισσότερες αγγλικές λέξεις, χωρισμένες με το σύμβολο ; (π.χ. cat; cut; cart), το οποίο είναι πρακτικό αν θέλετε να συγκρίνετε την προφορά πολλών παρόμοιων λέξεων.

3. Dictionary.com


Το Dictionary.com είναι ο παράδεισος του μαθητή και ένα από τα κορυφαία ηλεκτρονικά λεξικά. Η αρχική σελίδα σας καλωσορίζει με μια κυλιόμενη ταινία, σαν το χρηματιστήριο, που περιέχει λέξεις που χρησιμοποιούνται τελευταία από όλο τον κόσμο. Ακριβώς εκεί, μπορείτε να εντοπίσετε τις πιο “φορετές” λέξεις του σήμερα καθώς και αργκό, που μπορεί να μην γνωρίζετε.

Στον ιστότοπο θα βρείτε τα πάντα για ιδιώματα, συμβουλές γραμματικής, παιχνίδια λέξεων κλπ. Κάθε άγνωστη λέξη έρχεται με βοήθεια προφοράς. Το Dictionary προσανατολίζεται προς την αμερικανική αγγλική προφορά, ενώ το αδελφικό site Lexico είναι για τα Βρετανικά αγγλικά.

4. Forvo


Το Forvo υπερηφανεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο λεξικό προφοράς στον κόσμο. Μπορεί και να είναι αλήθεια, επειδή ο οδηγός προφοράς αναπτύσσεται από τους χρήστες του. Κάντε εγγραφή και μπορείτε να προσθέσετε την δικής σας προφορά σε λέξεις.

Αν τώρα, απλά ψάχνετε να μάθετε πως προφέρετε μία λέξη στα αγγλικά, εισάγετε τη λέξη σας και επιλέξτε αν θέλετε βρετανική και αμερικάνικη προφορά. Στη συνέχεια, μπορείτε να ακούσετε πώς προφέρεται στα αγγλικά από διάφορους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από αγγλικά η βάση δεδομένων τους περιέχει σχεδόν 6 εκατομμύρια λέξεις για πάνω από 390 γλώσσες, με μαγνητοφωνημένες προσφορές από τους χρήστες και όχι από μηχανή. Ο πλήρης κατάλογος γλωσσών περιλαμβάνει την Εσπεράντο, αρχαία Ελληνικά, ακόμα και την Κλίνγκον!

Το Forvo επιτρέπει κάθε είδους λέξη, συμπεριλαμβανομένων των βρισιών και ακατάλληλων για ανηλίκους. Αλλά πρέπει να προφέρονται ευγενικά και να είναι αυθεντικές λέξεις λεξικού. Το Forvo περιλαμβάνει επίσης την προφορά κοινών φράσεων, που είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε μαθητή γλώσσας.

5. PronounceItRight


Το PronounceItRight κάνει κάτι διαφορετικό. Αντί να καταπιάνεται με την απλή αγγλική γλώσσα, προσφέρει λέξεις από τον κόσμο των ειδήσεων και των παγκόσμιων επικοινωνιών.

Για παράδειγμα, ίσως ψάχνετε να βρείτε πως προφέρεται ο Ιρανός πολιτικός “Mahmoud Ahmadinejad”. Ή, πως θα πείτε σωστά το ιταλικό μεζέ “bruschetta”.

Το PronounceItRight είναι ένας απλός ιστότοπος, που ξεκίνησε από ένα δημοσιογράφο και επαγγελματία μεταφραστή. Αξίζει να το προσθέσετε στους σελιδοδείκτες σας, μόνο και μόνο για τη συλλογή προφοράς λέξεων που ανήκουν σε κατηγορίες όπως μάρκες, κινούμενα σχέδια, μόδα, ονόματα διασημοτήτων και πολλά άλλα.

6. Names.org


Το Names.org είναι η πηγή μάθησης για το πως να πείτε σωστά στα αγγλικά ένα όνομα. Και δεν μιλάμε για ονόματα όπως Jim, John και Jane. Αλλά για “Dylan” ή το “Genevieve” κλπ. Το Names.org δεν είναι ένας τόπος προφοράς λέξεων, αλλά μια βάση δεδομένων με ονόματα.

Κάθε όνομα οδηγεί σε καταπληκτικές πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία σχετικά με αυτό. Μπορείτε να μάθετε πόσο δημοφιλές είναι το όνομά σας ή τι σημαίνει.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πάρετε ιδέες πως να βαφτίσετε το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας !!! Και ενώ μαθαίνετε, γιατί να μην υποβάλετε τη δική σας προφορά με το μικρόφωνο στον υπολογιστή σας.

7. YouTube
Το YouTube είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης μετά το Google. Δεν μπορείτε να το θεωρήσετε ως “μηχανή αναζήτησης” με τη συνήθη έννοια ή ακόμα και ένα λεξικό προφοράς, αλλά πρακτικά υπάρχει η δυνατότητα να το αξιοποιήσετε ως λεξικό προφοράς.

Αναζητήστε το εξής: ” How do you say [λέξη] ” ή ” How do you pronounce [λέξη] “.

Να είστε βέβαιοι ότι θα πάρετε μερικά αποτελέσματα με βίντεο που αφηγούνται το σωστό τρόπο για να πείτε αυτή την λέξη στα αγγλικά. Αυτή η μέθοδος δουλεύει εξαιρετικά καλά για την κατανόηση της λέξης, αφού τις περισσότερες φορές, η έννοιά της εξηγείται με το σχετικό βίντεο που θα βρείτε στο YouTube.

Συμπερασματικά
Η σωστή προφορά της αγγλικής γλώσσας μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, αφού οι ίδιες λέξεις μπορούν να εκφραστούν με δύο ή και περισσότερες διαφορετικές προφορές (βρετανικά, αμερικάνικα κλπ). Αλλά με τα κατάλληλα εργαλεία μπορείτε να το καταφέρετε, και φυσικά με κάποια πρακτική και εξοικείωση.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS