ΑρχικήsecurityHacker ζητούν 14 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκλειδώσουν τα συστήματα γηροκομείων

Hacker ζητούν 14 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκλειδώσουν τα συστήματα γηροκομείων

hacker

Ένας πάροχος υπηρεσιών τεχνολογίας για γηροκομεία με το όνομα Virtual Care, έπεσε θύμα επίθεσης ransomware, η οποία έχει επηρεάσει την πρόσβαση στα αρχεία των ασθενών. Η εταιρεία, με έδρα το Μιλγουόκι των ΗΠΑ, ανέφερε ότι άγνωστοι hacker επιτέθηκαν στα συστήματά της, χρησιμοποιώντας το ransomware “Ryuk”.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, οι hacker ζητούν 14 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκλειδώσουν τα επηρεαζόμενα αρχεία. Περίπου 110 γηροκομεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία των ασθενών τους, να χρησιμοποιήουν το διαδίκτυο, να πληρώνουν το προσωπικό τους ή να παραγγείλουν τα απαραίτητα φάρμακα.

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια του Virtual Care Provider, Karen Christianson, η επίθεση έχει επηρεάσει 80.000 υπολογιστές και άλλες εγκαταστάσεις, όπως υπηρεσίες Internet και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πρόσβαση σε αρχεία ασθενών, χρεώσεις πελατών, τηλεφωνικά συστήματα και υπηρεσίες μισθοδοσίας.

“Έχουμε υπαλλήλους που ρωτούν πότε θα πληρωθούν. Αλλά τώρα, όλοι ασχολούνται με τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας των ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων και με το να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών” δήλωσε η Karen Christianson σε συνέντευξή της στο KrebsOnSecurity.com.

“Έχουμε κάποιες εγκαταστάσεις όπου οι νοσηλευτές δεν μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τα φάρμακα ή να κάνουν παραγγελίες ώστε να φτάσουν εγκαίρως. Σε μια άλλη περίπτωση, έχουμε ένα μικρό βοηθητικό χώρο διαβίωσης, που είναι μια μονάδα που πληρώνεται από εμάς. Και εάν δεν λάβει τα χρήματά της μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, θα κλείσει τις πόρτες της”, πρόσθεσε η Christianson.

Το τελευταίο καιρό, οι επιθέσεις ransomware στο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν αυξηθεί, καθώς οι ευαίσθητες πληροφορίες των ασθενών είναι πολύ σημαντικές για τον εκάστοτε φορέα, κάνοντάς τες έναν ελκυστικό στόχο για τους hacker.

Πρόσφατα, πολλά νοσοκομεία και πάροχοι υπηρεσιών υγείας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία αναγκάστηκαν να σταματήσουν προσωρινά ορισμένες από τις δραστηριότητές τους, αφού επεσαν θύματα επιθέσεων ransomware.

Η κυβέρνηση της Victoria, δήλωσε ότι επτά νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας στα νοτιοδυτικά της περιοχής και το Γκίπσλαντ έχουν χάσει την πρόσβαση στα συστήματα πληροφορικής τους και έχουν καταφύγει σε πιο παραδοσιακές πρακτικές.

Τα νοσοκομεία που έχουν δεχτεί επίθεση αναγκάζονται να μην δέχονται νέους ασθενείς και να ακυρώσουν κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι κυβερνητικές αρχές δήλωσαν ότι συνεργάζονται με τις υπηρεσίες υγείας και επαγγελματίες του κυβερνοχώρου για να διερευνήσουν το περιστατικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS