ΑρχικήsecurityFacebook και Instagram εκτός λειτουργίας για αρκετούς χρήστες

Facebook και Instagram εκτός λειτουργίας για αρκετούς χρήστες

Το Facebook δυσλειτουργεί εδώ και αρκετά λεπτά για αρκετούς χρήστες.

Πολλοί είναι εκείνοι που παραπονέθηκαν ότι το Facebook και το Instagram σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν. Από την άλλη, το WhatsApp, το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρεία, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το σφάλμα.

Facebook

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων παραπονέθηκε για το θέμα, σύμφωνα με το tracking website Down Detector.

Το σφάλμα φαίνεται να αποτελεί παγκόσμιο γεγονός αλλά -για καλή μας τύχη- δεν έχει επηρεάσει όλους τους χρήστες.

Πολλοί χρήστες του Facebook δήλωσαν ότι ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή αλλά μερικά σημαντικά τμήματα της λειτουργικότητάς του ήταν σπασμένα, όπως η κοινή χρήση νέων δημοσιεύσεων.

Το Messenger, το οποίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, ανήκει στο Facebook αλλά μπορεί να υπάρξει και ως ξεχωριστή εφαρμογή στη συσκευή σας, επηρεάστηκε επίσης από τα προβλήματα, με πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι δεν μπορούν να ανεβάσουν αρχεία στο chat.

Και οι τρεις εφαρμογές θεωρείται ότι μοιράζονται ένα μεγάλο μέρος της ίδιας υποκείμενης υποδομής, πράγμα που σημαίνει ότι τα προβλήματα σε μία από τις υπηρεσίες μπορούν να επηρεάσουν την λειτουργικότητα και των υπόλοιπων δύο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το καλοκαίρι και οι τρεις εφαρμογές βρέθηκαν εκτός λειτουργίας για μια ολόκληρη ημέρα, προκαλώντας προβλήματα στο διαδίκτυο και κοστίζοντας τεράστια ποσά στην εταιρεία.

Πληροφοριακά, το Facebook σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις τρεις πλατφόρμες έτσι ώστε να έχουν ένα κοινό back-end, σύμφωνα με δήλωση του Mark Zuckerberg, που πιθανότατα σημαίνει ότι οι εφαρμογές είναι ακόμη πιο πιθανό να επηρεάζουν η μια την άλλη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS