ΑρχικήsecurityWindows 10 bug warning: Σφάλμα στο Thunderbolt Dock απενεργοποιεί το PC

Windows 10 bug warning: Σφάλμα στο Thunderbolt Dock απενεργοποιεί το PC

Η Microsoft έχει δημοσιεύσει ένα νέο έγγραφο υποστήριξης που προειδοποιεί τους χρήστες για ένα μυστηριώδες σφάλμα που επηρεάζει τα Windows 10, το οποίο προκαλεί δυσλειτουργίες στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε ένα Thunderbolt Dock, όταν επανέρχονται από sleep mode.

Το νέο έγγραφο, με τίτλο ‘Devices connected through a Thunderbolt Dock stop working after the computer resumes from the S5 power state’, περιγράφει λεπτομερώς τα συμπτώματα και μια λύση στο σφάλμα που επηρεάζει τα Windows 10 από την έκδοση 1709 μέχρι την έκδοση 1909.

Windows 10

Σύμφωνα με τη Microsoft, υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας 5% για τα Windows 10 PC που είναι συνδεδεμένα με το Thunderbolt Dock μετά από «S5» Soft Off mode.

Το S5 είναι από μια sleep mode κατάσταση που συνεπάγεται με πλήρη διακοπή λειτουργίας. Στην πραγματικότητα, όμως, η συσκευή δεν είναι απενεργοποιημένη.

Το σφάλμα εντοπίζεται συχνότερα σε έναν υπολογιστή που έχει ενεργοποιημένο το Fast Startup και είναι συνδεδεμένο με πολλά εξαρτήματα, όπως ένα πληκτρολόγιο, ένα ποντίκι και ένα USB συνδεδεμένο σε μια θύρα Thunderbolt Dock, η οποία, με την σειρά της, συνδέεται με τον υπολογιστή.

Όταν επανέρθει η συσκευή από το S5, οι χρήστες ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι οι συνημμένες συσκευές σταματούν να λειτουργούν ακόμη και αν βρίσκονται στη λίστα “Διαχείριση συσκευών”.

Να σημειώσουμε ότι η λειτουργικότητα των συσκευών δεν μπορεί να αποκατασταθεί με επανασύνδεση της υποδοχής Thunderbolt Dock. Αντίθετα, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, η Microsoft προτείνει:

  1. Να συνδέσετε την υποδοχή Thunderbolt Dοck στον υπολογιστή. Έτσι, θα απαριθμηθούν οι συσκευές που συνδέονται με το Thunderbolt Dock.
  2. Να πατήσετε το κουμπί τροφοδοσίας για να θέσετε το σύστημα σε Soft Off (S5). Στη συνέχεια, να απενεργοποιήσετε την οθόνη και να απεγκαταστήσετε το Thunderbolt Dock.
  3. Να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία S5, να συνδέσετε το Thunderbolt Dοck και μετά να περιμένετε πέντε δευτερόλεπτα μέχρι να αδρανοποιηθεί.
  4. Να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και το κλειδί USB λειτουργούν.

Η Microsoft δεν έχει δώσει μια εξήγηση της αιτίας του σφάλματος και μάλλον δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ την αιτία της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας,

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS