ΑρχικήsecurityMicrosoft: Μπλοκάρει την αναβάθμιση των Windows 10 σε χρήστες Avast and AVG

Microsoft: Μπλοκάρει την αναβάθμιση των Windows 10 σε χρήστες Avast and AVG

MicrosoftΣύμφωνα με τη Microsoft, οι χρήστες ορισμένων AVG και Avast antivirus λογισμικών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα ζήτημα συμβατότητας, το οποίο αποτρέπει τους χρήστες να κάνουν την αναβάθμιση.

Η Microsoft έχει αποκλείσει τις αναβαθμίσεις στις εκδόσεις 1909 και 1903 των Windows 10 για τους χρήστες AVG. Όσον αφορά στους χρήστες Avast, πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι τρέχουν την έκδοση 19.5.4444.567 ή κάποια προηγούμενη έκδοση.

Για να αποτρέψουν το μπλοκάρισμα, οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν μια ενημερωμένη έκδοση του Avast ή του AVG λογισμικού.

Οι σελίδες υποστήριξης της Avast και της AVG περιλαμβάνουν τις ενημερωμένες εκδόσεις, καθώς και οδηγίες για την εγκατάσταση.

Η Microsoft ανακοίνωσε τώρα τον αποκλεισμό αναβαθμίσεων λόγω προβλήματος συμβατότητας για τα AVG και Avast. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να εγκαταστήσουν την έκδοση 1903 από τον Αύγουστο.

Η σελίδα της AVG αναφέρει ότι ο αποκλεισμός επηρεάζει το AVG Ultimate 19.5 (και προηγούμενες εκδόσεις), το AVG Internet Security 19.5 (και προηγούμενες εκδόσεις) και το AVG AntiVirus FREE 19.5 (και προηγούμενες εκδόσεις). Όσον αφορά στα προϊόντα Avast, αυτά που επηρεάζονται είναι το Avast Premium Security 19.5 (και προηγούμενες εκδόσεις), το Avast Premier 19.5 (και προηγούμενες εκδόσεις), Avast Internet Security 19.5 (και προηγούμενες εκδόσεις) και Avast Free Antivirus 19.5 (και προηγούμενες εκδόσεις).

Η Microsoft απέκλεισε, επίσης, τις ενημερώσεις των Windows 10 για τις εκδόσεις 1903, 1909 και 1809, λόγω ενός προβλήματος συμβατότητας με ορισμένα προγράμματα Qualcomm Wi-Fi drivers. Για να γίνει η αναβάθμιση, οι χρήστες θα πρέπει πρώτα να ενημερώσουν τον driver. Οι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα, που τους ενημερώνει για την ανάγκη ενημέρωσης. Αν γίνει η ενημέρωση, ο αποκλεισμός θα αποσυρθεί και οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν τη νεότερη έκδοση των Windows 10.

“Από τη στιγμή που θα ενημερώσετε τους Qualcomm Wi-Fi adapter drivers σας, θα καταργηθεί ο αποκλεισμός και θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε τη νεότερη έκδοση των Windows 10”, σημειώνει η Microsoft.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS