Αρχικήbusiness6 τάσεις που θα το αλλάξουν business intelligence το 2020

6 τάσεις που θα το αλλάξουν business intelligence το 2020

Όλο και συχνότερα, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν data για να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις τους. Οι νέες τεχνολογίες, ειδικά εκείνες που οδηγούνται από τεχνητή νοημοσύνη (ή AI), αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις συλλέγουν και εξάγουν χρήσιμες πληροφορίες από τα data (business intelligence).

business intelligence

Παρακάτω θα δείτε έξι τάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν το business intelligence όλη τη νέα δεκαετία.

  1. New Avenues of Data Discovery

Νέες data-collection τεχνολογίες, όπως οι συσκευές IoT, παρέχουν στις επιχειρήσεις τεράστιο όγκο data σε σχέση με πριν. Ο Matt Turck, ένας επενδυτής πληροφοριών και data, το αποκαλεί ” the ‘datafication’ of everything”, καθώς όσο ο κόσμος είναι online, τόσο είναι δυνατή η ανάλυση, η καταγραφή και η μετατροπή των πληροφοριών σε format analysts.

  1. AI-Powered Big Data Technology

Οι μεγάλες τεχνολογίες δεδομένων επιτρέπουν στους data αναλυτές να επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, περισσότερο από ό,τι οι ανθρώπινοι αναλυτές θα μπορούσαν ποτέ να ελπίζουν να χειριστούν χωρίς τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας AI.

Καθώς αυξάνεται ο όγκος των δεδομένων που συλλέγονται από τις νέες τεχνολογίες, οι αναλυτές επιχειρηματικών πληροφοριών μπορούν να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να διαχωρίσουν το μέγεθος των δεδομένων που συγκεντρώνουν.

Αντ ‘αυτού, θα στραφούν στη μεγάλη τεχνολογία δεδομένων για να τους βοηθήσει να εργαστούν και να αναλύσουν αυτά τα δεδομένα.

business intelligence

  1. Predictive Business Analytics

Μερικά από αυτά τα νέα εργαλεία χρησιμοποιούν το AI για να προβλέψουν τα γεγονότα με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η προγνωστική ανάλυση είναι η χρήση δεδομένων και αλγόριθμων που τροφοδοτούνται με AI για να βοηθήσουν τους αναλυτές να προβλέψουν το μέλλον και τα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Τα εργαλεία επιχειρησιακής νοημοσύνης με τεχνολογία AI μπορούν να χρησιμοποιούν προγνωστικά και ιστορικά επιχειρηματικά δεδομένα για την πρόβλεψη αλλαγών στη ζήτηση της αγοράς, τους αναδυόμενους κινδύνους και άλλες αλλαγές στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις.

  1. Natural Language Processing and Report Generation

Τα νέα εργαλεία AI μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να συλλέξετε και να αναλύσετε καλύτερα τα δεδομένα που βασίζονται σε κείμενο και να βοηθήσετε τους BI analysts στη δημιουργία αναφορών.

Η επεξεργασία της φυσικής γλώσσας όταν εφαρμόζεται στην επιχειρησιακή ευφυΐα είναι μια τεχνική AI που εκπαιδεύει το λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών για να επεξεργάζεται τη γλώσσα με τρόπο που υποδεικνύει πώς διαβάζουν οι άνθρωποι.

  1. The Growing BI Analyst Shortage

Όπως σε ορισμένα άλλα πεδία τεχνολογίας και STEM, η επιχειρησιακή ευφυΐα και οι αναλύσεις δεδομένων αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη έλλειψη ειδικών υψηλής ειδίκευσης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η τάση αυτή θα αντιστραφεί και καθώς η τεχνολογία βασισμένη στο AI υιοθετείται ευρύτερα, και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται προς τη συλλογή δεδομένων και την επιχειρησιακή πληροφόρηση που βασίζεται σε AI, η έλλειψη μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

business intelligence

  1. General-Audience AI Tools

Η βιομηχανία τεχνολογίας μπορεί επίσης να έχει μια λύση που τροφοδοτείται με AI για την BI talent shortage.

Πολλές πλατφόρμες BI και εργαλεία ενσωματώνουν λειτουργίες AI που έχουν σχεδιαστεί για ένα γενικό κοινό, ακόμη και οι αναλυτές και τα μέλη της διαχείρισης χωρίς εμπειρία που εργάζονται με AI ή υπόβαθρο αναλυτικών δεδομένων θα πρέπει να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Αυτά τα νέα εργαλεία μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση της συλλογής δεδομένων και της δημιουργίας αναφορών και να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο λογισμικό να αποκαλύψει νέες πληροφορίες και σημεία δεδομένων που μπορούν να οδηγήσουν στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS