ΑρχικήinetLaser Weapon System (LaWS) η πρώτη δημόσια επίδειξη

Laser Weapon System (LaWS) η πρώτη δημόσια επίδειξη

Ο Πόλεμος των Αστέρων δεν είναι πλέον και τόσο επιστημονική φαντασία , γιατί τελικά έφτασαν τα πρώτα όπλα με laser. Το laser σαν οπλικό σύστημα που μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως φαίνεται ολοκλήρωσε την ανάπτυξή του και είναι έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση.

laser
The Laser Weapon System (LaWS) is put through a systems check aboard the Afloat Forward Staging Base (Interim) USS Ponce (AFSB(I) 15). Ponce is currently testing the LaWS in the Arabian Gulf. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Peter D. Blair/Released)

Έτσι εκτός από τις οθόνες του κινηματογράφου σύντομα θα το δούμε και στα πεδία των μαχών, και μάλιστα, πρόκειται να αλλάξουν τον πόλεμο για πάντα.

Ένα πρόσφατο άρθρο στην Aviation Week & Space Technology περιγράφει την σημερινή μέρα σαν μέρα των όπλων με laser, καθώς μετά από μισό αιώνα έρευνας και ανάπτυξης, το Αμερικάνικο Πεντάγωνο δοκιμάζει τα πρώτα όπλα με laser. Ο στρατός, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία επιθυμούν τα συγκεκριμένα όπλα σε οχήματα όπως τα Humvees, σε εκτοξευτές πυραύλων αλλά και αεριωθούμενα αεροσκάφη.

Τα laser δεν είναι καινούργια στο πεδίο της μάχης. Ηλεκτρικά laser χαμηλής τάσης χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του 1970 για να επισημάνουν στόχους, παρέχοντας ένα σημείο αόρατο στο ανθρώπινο μάτι για όπλα όπως τις οδηγούμενες βόμβες Paveway και τους αντιαρματικούς πυραύλους Hellfire. Το laser χρησιμοποιείται επίσης για τον εντοπισμό στόχων, και μπορούν να καθορίσουν την ακριβή απόσταση μεταξύ δύο θέσεων, πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πληγεί ένας στόχος με άλλο συμβατικό όπλο.

Τα συγκεκριμένα όπλα υπόσχονται σημαντική ευελιξία – εφ ‘όσον υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια.

Στον αέρα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον εχθρικών αεροσκαφών, πυραύλων και drones. Στο έδαφος, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά προσωπικού, οχημάτων και IEDs.

Στη θάλασσα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον εναέριων απειλών, μικρών πλοίων και αντιπυραυλικά συστήματα. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από δορυφόρους στο διάστημα, εναντίον άλλων δορυφόρων. Μερικά από αυτά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από άλλα, αλλά όλα είναι θεωρητικά πιθανά.

Παρακάτω θα δείτε την πρώτη δημόσια επίδειξη ενός laser που έχει εγκατασταθεί πάνω σε πλοίο. Δείτε το βίντεο:

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS