ΑρχικήinetΗ Ρωσία χρησιμοποιεί ισχυρό όπλο λέιζερ που καταστρέφει δορυφόρους και drones

Η Ρωσία χρησιμοποιεί ισχυρό όπλο λέιζερ που καταστρέφει δορυφόρους και drones

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει ένα ισχυρό όπλο λέιζερ (laser weapon), το Peresvet, που μπορεί να επηρεάσει δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη και να καταστρέψει drones στον αέρα, από μίλια μακριά.

Δείτε επίσης: Τα McDonald’s αποχωρούν μόνιμα από τη Ρωσία λόγω του πολέμου

Ρωσία όπλο λέιζερ

Το όπλο Peresvet είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το 2018 από τον ίδιο τον Vladimir Putin. Τότε ο Ρώσος Πρόεδρος είχε μιλήσει και για άλλα ισχυρά όπλα όπως έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, υποβρύχια drones, έναν υπερηχητικό όπλο και το νέο όπλο λέιζερ. Σε μια διάσκεψη στη Μόσχα χθες, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Yury Borisov δήλωσε ότι μια πρόσφατη δοκιμή έδειξε ότι το ισχυρό αυτό όπλο λέιζερ μπορεί να καταστρέψει ένα drone που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά, σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Ρωσία προσπαθεί να χακάρει τη Starlink στην Ουκρανία

Ο Borisov είπε ακόμα ότι το Peresvet “μπορεί να επηρεάσει όλα τα δορυφορικά συστήματα αναγνώρισης ενός πιθανού εχθρού σε τροχιές έως και 1.500 km, απενεργοποιώντας τα κατά τη διάρκεια της πτήσης, λόγω της χρήσης ακτινοβολίας λέιζερ“.

Peresvet όπλο καταστρέφει drones δορυφόρους
Η Ρωσία χρησιμοποιεί ισχυρό όπλο λέιζερ που καταστρέφει δορυφόρους και drones

Πιστεύεται ότι το laser όπλο Peresvet παράγεται μαζικά στη Ρωσία και παρέχεται στα στρατεύματά της. Εάν αυτό αληθεύει, τότε οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να το χρησιμοποιούν ήδη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας, αν και δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής στοιχεία για αυτό. Ωστόσο, ο Borisov είπε ότι υπήρχαν ήδη πιο ισχυρά συστήματα από το Peresvet που θα μπορούσαν να κάψουν drones και άλλο εξοπλισμό και ότι κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία. Το όνομα ενός τέτοιου όπλου είναι Zadira αλλά δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Το ρωσικό τμήμα της Google θέλει να κηρύξει πτώχευση

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι ένας διάδοχος του υπάρχοντος συστήματος Peresvet βρίσκεται υπό ανάπτυξη και ότι: “Πρόκειται κυρίως για ένα όπλο λέιζερ, ένα ηλεκτρομαγνητικό wideband όπλο που θα αντικαταστήσει τα συμβατικά όπλα την επόμενη δεκαετία – αυτό δεν είναι κάποιο είδος εξωτικής ιδέας· είναι η πραγματικότητα“.

Το όνομα που δόθηκε σε αυτό το laser weapon προέρχεται από τον Ρώσο ορθόδοξο μοναχό Alexander Peresvet, ο οποίος είναι γνωστός για τη μονομαχία του το 1380 ενάντια στον Temir-murza κατά την έναρξη της Μάχης του Κουλίκοβο. Και οι δύο άνδρες πέθαναν στη μονομαχία, αλλά ο ρωσικός θρύλος ισχυρίζεται ότι ο Peresvet δεν έπεσε από τη σέλα σε αντίθεση με τον αντίπαλό του.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS