ΑρχικήinetΥπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink: Πλέον διαθέσιμη σε 32 χώρες

Υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink: Πλέον διαθέσιμη σε 32 χώρες

Η υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink είναι πλέον διαθέσιμη σε 32 χώρες σε όλο τον κόσμο, δημοσιεύσε στο Twitter η εταιρεία που ανήκει στον Elon Musk. Οι χώρες και οι περιοχές που επισημαίνονται στον χάρτη του ως “διαθέσιμοι”, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Χιλής, των ΗΠΑ, του Καναδά και του μεγαλύτερου μέρους της Ευρώπης, μπορούν να αποστείλουν τον εξοπλισμό τους “άμεσα”. Η υπηρεσία επεκτείνεται συνεχώς, τον Σεπτέμβριο του 2021 προσφερόταν σε 12 ώρες και τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν σταθερά από την έξοδο από την έκδοση beta πέρυσι, με διαθεσιμότητα σε 12 χώρες από τον Σεπτέμβριο του 2021 και σε 25 χώρες τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Ρωσία προσπαθεί να χακάρει τη Starlink στην Ουκρανία

Starlink χώρες

Ο χάρτης του Starlink δείχνει περιοχές που επισημαίνονται ως “διαθέσιμες” (ανοιχτό μπλε), “λίστα αναμονής” (μεσαίο μπλε) και “προσεχώς” (σκούρο μπλε). Η υπηρεσία έχει μια πιθανή σχεδόν παγκόσμια εμβέλεια σε γεωγραφικά πλάτη κάτω από περίπου 60 μοίρες βόρεια, αλλά η διαθεσιμότητα παρέχεται ανά χώρα.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk προσφέρει Internet με την Starlink στους Ουκρανούς

Τα κιτ αυξήθηκαν πρόσφατα στην τιμή και τώρα κοστίζουν 549 $ για τους κατόχους κρατήσεων ή 599 $ για νέες παραγγελίες, και περιλαμβάνουν ένα πιάτο δορυφορικής κεραίας, μια βάση, ένα τροφοδοτικό και ένα WiFi router. Οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν από 99 $ σε 110 $ ανά μήνα. Οι χρήστες μπορούν τώρα να προσθέσουν μια δυνατότητα φορητότητας, με επιπλέον χρέωση 25 $ ανά μήνα.

Η εταιρεία στοχεύει κυρίως απομακρυσμένες περιοχές που δεν μπορούν να συνδεθούν διαφορετικά, για αρχή. Στις ΗΠΑ προσφέρει πολύ αξιοσέβαστες ταχύτητες 104,97/12,04 Mbps (λήψη/φόρτωση) από το 4ο τρίμηνο του 2021, κοντά στις σταθερές ταχύτητες Διαδικτύου στις ΗΠΑ. Θεωρητικά, οι ταχύτητες ανεβαίνουν καθώς η εταιρεία προσθέτει περισσότερους δορυφόρους και επίγειους σταθμούς. Η καθυστέρηση είναι πιο αργή από τη σταθερή ευρυζωνική σύνδεση, αλλά πολύ καλύτερη από άλλες επιλογές δορυφόρου, όπως η HughesNet και η Viasat.

Starlink χώρες

Δείτε επίσης: Musk για Starlink προς Ουκρανούς: Παρακαλούμε για προσεκτική χρήση

Βέβαια να επισημάνουμε ότι το Starlink έχει δεχθεί και αρκετές επικρίσεις. Οι αστρονόμοι έχουν παραπονεθεί ότι οι χιλιάδες δορυφόροι στον αστερισμό του έχουν παρέμβει στις παρατηρήσεις των τηλεσκοπίων της Γης και η εταιρεία έχασε πρόσφατα 40 δορυφόρους σε μια γεωμαγνητική καταιγίδα. Επιπλέον, η άδεια λειτουργίας της Starlink στη Γαλλία ακυρώθηκε προσωρινά από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας ARCEP, με την τελική απόφαση να αναμένεται σύντομα.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS