ΑρχικήyoutubeΚίνα: Υπήρχε νερό στον Άρη πολύ πιο πρόσφατα από όσο νομίζαμε

Κίνα: Υπήρχε νερό στον Άρη πολύ πιο πρόσφατα από όσο νομίζαμε

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είναι πολύ πιθανό να υπήρχε νερό στην επιφάνεια του Άρη, πολύ πιο πρόσφατα από ό,τι μέχρι τώρα πιστεύαμε.

Δείτε επίσης: Κινέζοι αστροναύτες επιστρέφουν στη Γη μετά από έξι μήνες στο διάστημα

νερό

Όπως αναφέρει το Space.com, με βάση τα ενυδατωμένα ορυκτά που ανακαλύφθηκαν από το ρόβερ Zhurong της Κίνας, εντοπίστηκαν σημάδια νερού σε δείγματα που χρονολογούνται πριν από 700 εκατομμύρια χρόνια. Τα ευρήματα του ρόβερ δημοσιεύτηκαν σε ένα άρθρο στο περιοδικό Science Advances.

Ο Κόκκινος Πλανήτης, που πλέον είναι κρύος και ξηρός, μέχρι τώρα πιστευόταν ότι ήταν υγρός πριν από περίπου 3 δισεκατομμύρια χρόνια κατά την εσπερική του περίοδο. Μια ομάδα ερευνητών από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών ωστόσο, θεωρεί ότι υπήρχε δραστηριότητα επιφανειακών υδάτων κατά την τρέχουσα περίοδο του Αμαζονίου.

Δείτε ακόμα: NASA: Περίεργος κρατήρας στον Άρη που δεν είναι στρογγυλός

Τα ενυδατωμένα υλικά ανακαλύφθηκαν χρησιμοποιώντας φασματικά δεδομένα υπέρυθρων βραχέων κυμάτων που λήφθηκαν από το ρόβερ Zhurong στην τοποθεσία προσγείωσης Utopia Planitia, υποδηλώνοντας την παρουσία «ουσιώδους» υγρού, είτε από την άνοδο του υπόγειου νερού είτε από την τήξη των πάγων κάτω από την επιφάνεια.

Άρη

«In situ στοιχεία για υδατικές δραστηριότητες που εντοπίστηκαν στο σημείο προσγείωσης του Zhurong υποδεικνύουν μια πιο ενεργή υδρόσφαιρα για τον Άρη από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως», ανέφερε η μελέτη.

Δείτε επίσης: NASA: Το ελικόπτερο Ingenuity μετρά ήδη 23 πτήσεις στον Άρη

Με ύψος 1.80 μέτρα και βάρος περίπου 240 κιλά, το Zhurong είναι το έκτο rover που φτάνει στον Άρη. Κατά τη διάρκεια των περισσότερων από τις 350 ημέρες του στον Άρη, το rover έχει διανύσει περίπου 1,24 μίλια και έχει αναλύσει μια σειρά χαρακτηριστικών. Η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA) επέκτεινε τον Αύγουστο την αποστολή της, εξερευνώντας περαιτέρω την παράκτια περιοχή Utopia Planitia, μια τεράστια πεδιάδα που βρίσκεται στη μεγαλύτερη αναγνωρισμένη λεκάνη πρόσκρουσης του Ηλιακού Συστήματος.

Η παρουσία και η εύκολη πρόσβαση στο νερό στον Άρη θα ήταν πολύ καλά νέα για τους ανθρώπους που ελπίζουν να επισκεφθούν τον τέταρτο πλανήτη από τον Ήλιο, μια κίνηση που η πρόεδρος της SpaceX Gwynne Shotwell αναμένει να συμβεί μέχρι το 2030.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS