Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 00:18
Αρχική inet NASA: Έβαλε στόχο να αγοράσει ορυκτά από το φεγγάρι!

NASA: Έβαλε στόχο να αγοράσει ορυκτά από το φεγγάρι!

Η NASA θέλει να αγοράσει ορυκτά από το φεγγάρι, και αναζητά εταιρείες για να κάνουν ταξίδια με στόχο την εξόρυξη του διαστήματος.

NASA: Έβαλε στόχο να αγοράσει ορυκτά από το φεγγάρι!

Η υπηρεσία δέχεται προσφορές από εξερευνητές οπουδήποτε στη Γη που είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν τα δικά τους ταξίδια στο φεγγάρι και να συλλέξουν δείγματα εδάφους ή βράχων χωρίς να επιστρέψουν πραγματικά το υλικό στη γη. Η προσπάθεια έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για την εξόρυξη της σεληνιακής επιφάνειας που θα επέτρεπε στη NASA να συλλέξει μια μέρα πάγο, ήλιο ή άλλα υλικά χρήσιμα για τις αποικίες στο φεγγάρι και τελικά τον Άρη.

Η Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) θέλει επίσης να αποδείξει τις δυνατότητες «επί τόπου χρησιμοποίησης πόρων» ή τη χρήση τοπικών υλικών για μελλοντικές διαστημικές αποστολές, ανέφερε την Πέμπτη. Αναμένει να πληρώσει περίπου μεταξύ 15.000 $ και 25.000 $ ανά σύμβαση, δήλωσε ο διαχειριστής της υπηρεσίας Jim Bridenstine, αν και η τελική τιμολόγηση θα καθοριστεί από τον ανταγωνισμό.

Οι δραστηριότητες, πέρα ​​από το επίγειο αεροπλάνο, διέπονται επί του παρόντος από τη Συνθήκη Εξωτερικού Διαστήματος των Ηνωμένων Εθνών του 1967. Υπογράφεται από τις ΗΠΑ, απαγορεύει τις εξωγήινες στρατιωτικές βάσεις ή τα πυρηνικά όπλα και ουσιαστικά απαιτεί από τα έθνη να εξερευνήσουν ειρηνικά και να καθαρίζουν τα δικά τους «σκουπίδια».

Συγκεκριμένα, η συνθήκη ορίζει ότι το διάστημα δεν υπόκειται σε «εθνική ιδιοκτησία με αξίωση κυριαρχίας, με χρήση ή κατοχή ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο». Αλλά δεν αφορά συγκεκριμένα την εξόρυξη διαστήματος.

NASA: Έβαλε στόχο να αγοράσει ορυκτά από το φεγγάρι!

«Ήρθε η ώρα της ρυθμιστικής βεβαιότητας να εξάγει και να ανταλλάσσει διαστημικούς πόρους,» δήλωσε ο Bridenstine σε ένα tweet.

Ο νικητής πλειοδότης θα συλλέξει έως 500 γραμμάρια σεληνιακού υλικού, θα το φωτογραφίσει, θα τεκμηριώσει την τοποθεσία του και στη συνέχεια θα «πραγματοποιήσει επιτόπια μεταβίβαση κυριότητας του σεληνιακού υλικού ή πετρωμάτων στη NASA,» ανέφερε η υπηρεσία σε μια ανάρτηση blog. Η NΑSA θα διευθετήσει τυχόν σχέδια ανάκτησης για το υλικό αργότερα.

Μεταξύ των πιο πιθανών διεκδικητών για το χειρισμό μιας διαδρομής στο φεγγάρι είναι έξι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Space Exploration Technologies Corp. του Elon Musk και της Astrobotic Technology Inc., οι οποίες έχουν ήδη συλλέξει συμβάσεις της NΑSA για την εκφόρτωση φορτίου ή αστροναυτών στη σεληνιακή επιφάνεια. Η NΑSA επέλεξε τρεις εταιρείες για καθέναν από αυτούς τους ρόλους ως μέρος του προγράμματος της «Άρτεμις», το οποίο στοχεύει να προσγειώσει αστροναύτες στο φεγγάρι το 2024.

nasa
NASA: Έβαλε στόχο να αγοράσει ορυκτά από το φεγγάρι!

Η εταιρεία, στην οποία έχει ανατεθεί σύμβαση ύψους 300 $ εκατομμυρίων, για σεληνιακά ωφέλιμα φορτία, σχεδιάζει να κάνει το πρώτο της ταξίδι το 2021. Χρεώνει στους πελάτες 1,2 εκατομμύρια δολάρια ανά χιλιόγραμμο για φορτίο προσγείωσης στο φεγγάρι. Η SpaceX δεν απάντησε σε μήνυμα που ζητούσε σχόλιο.

Η NASA θα πληρώσει μόνο για το σεληνιακό υλικό που έχει μεταφερθεί και οι εργολάβοι θα είναι υπεύθυνοι για τα έξοδα που σχετίζονται με την αποστολή, δήλωσε η εκπρόσωπος της NASA Stephanie Schierholz σε email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Malefisec
Malefisechttps://www.secnews.gr
Be a resource, not a sales pitch.

LIVE NEWS

00:01:49

Ring: Η νέα συσκευή της Amazon είναι ένα drone με κάμερα ασφαλείας

Η Amazon είναι έτοιμη να λανσάρει μια νέα κάμερα ασφαλείας της Ring που είναι τοποθετημένη πάνω από ένα ιπτάμενο drone.

Οι software developers ήταν πολύ παραγωγικοί κατά την διάρκεια της πανδημίας

Η παραγωγικότητα των περισσότερων ομάδων ανάπτυξης λογισμικού αυξήθηκε κατά την κρίση της πανδημίας του Covid-19, αναφέρει μια νέα έρευνα. Αλλά αν είστε...

Cisco: 25 σοβαρά ελαττώματα στο λογισμικό IOS και IOS XE

Η Cisco προειδοποίησε τους πελάτες που χρησιμοποιούν τα λογισμικά IOS και ISO XE για να εφαρμόσουν ενημερώσεις για 25 ελαττώματα ασφαλείας υψηλής...

Η νέα δυνατότητα του Microsoft Edge θα μειώσει τη χρήση μνήμης και CPU

Για να βελτιώσει τη χρήση μνήμης και CPU στον Edge, η Microsoft επεξεργάζεται μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται "Sleeping Tabs".

Microsoft: Κατάργησε 18 Azure AD apps που ελέγχονταν από Κινέζους χάκερς

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι κατάργησε 18 Azure Active Directory apps από το Azure portal, τα οποία αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνταν κακόβουλα από...

Ενδεχόμενες ποινές για τους CEO των Google, Facebook, και Twitter

Η Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας ζήτησε από τους CEO των Google, Facebook και Twitter να παραστούν ως μάρτυρες την 1η Οκτωβρίου.

Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας σας πληρώνει για να εισβάλετε στα συστήματα της

Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας (NAB) ξεκίνησε ένα πρόγραμμα bug bounty, προσφέροντας χρήματα στους ερευνητές ασφαλείας που θα αποκαλύψουν μη γνωστές ευπάθειες...

Σφάλμα στο iOS 14 επιδιορθώθηκε από την Apple

Ένα ενοχλητικό σφάλμα, το οποίο επαναφέρει τις προεπιλεγμένες εφαρμογές μετά από την επανεκκίνηση της συσκευής στο νέο iOS 14 (14.0.1), έχει επιδιορθωθεί...

Χρήστες του Microsoft Stream: Ετοιμαστείτε για migration (ξανά)

Στο συνέδριο του Ignite 2020 IT Pro αυτήν την εβδομάδα, οι εκπρόσωποι της Microsoft ανακοίνωσαν σχέδια της εταιρείας για την ανακατασκευή της...

LinkedIn Stories: Έρχεται σύντομα η νέα δυνατότητα!

Το LinkedIn είναι η πιο πρόσφατη πλατφόρμα μέσων δικτύωσης που ενσωματώνει τη νέα λειτουργία των Stories που εξαφανίζονται. Ο επαγγελματικός ιστότοπος δικτύωσης...