ΑρχικήinetElon Musk: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες»

Elon Musk: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες»

Την Παρασκευή, ο Elon Musk έγραψε σε tweet: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες,» και συγκέντρωσε πάνω από 500.000 likes.

elon musk πυραμίδες
Elon Musk: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες»

Μετά από αυτή τη δήλωση, μία από τους κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Αιγύπτου προσκάλεσε τον Elon Musk να δει τις αρχαίες πυραμίδες αυτοπροσώπως, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ισχυρίστηκε ότι αυτά τα ιστορικά αξιοθέατα κατασκευάστηκαν από εξωγήινους.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού διεθνούς συνεργασίας της Αιγύπτου, Rania al-Mashat, η οποία κάλεσε προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla στη χώρα για να δει τις πυραμίδες και να μάθει για την ιστορία τους.

«Παρακολουθώ τη δουλειά σας με πολύ θαυμασμό,» έγραψε στο Twitter η Al-Mashat το Σάββατο. «Καλώ εσάς και τη SpaceX να εξερευνήσετε τα κείμενα για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες και επίσης να δείτε τους τάφους των χτιστών.»

«Κύριε Musk, σας περιμένουμε.»

Ο Elon Musk απάντησε αργότερα, με έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο του BBC που περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή των ανθρώπων που έχτισαν τις πυραμίδες, λέγοντας:

«Αυτό το άρθρο του BBC παρέχει μια λογική περίληψη για το πώς έγινε.»

Αλλά το προηγούμενο tweet του ώθησε περισσότερα από ένα δημόσια πρόσωπα να μιλήσουν στην Αίγυπτο.

Ο Zahi Hawass, ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος που ανακάλυψε τάφους των πυραμίδων στη Γκίζα, δήλωσε ότι το επιχείρημα του Musk ήταν «πλήρης παραίσθηση», σύμφωνα με το BBC.

«Βρήκα τους τάφους των χτιστών των πυραμίδων, που λένε σε όλους ότι οι χτίστες των πυραμίδων είναι Αιγύπτιοι και δεν ήταν σκλάβοι,» δήλωσε ο Hawass, σύμφωνα με το EgyptToday.

Elon Musk: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες»

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Ξεπερνάει σε ύψος τα 137 μέτρα, και παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτη.

Η ιδέα ότι οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες είναι μέρος της αβάσιμης «θεωρίας αρχαίων-αστροναυτών», η οποία ισχυρίζεται ότι τα έξυπνα εξωγήινα όντα επισκέφθηκαν τη Γη τα προϊστορικά χρόνια και έχτισαν ιστορικά ορόσημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS