ΑρχικήsecurityΗ Βρετανία εξαιρεί την Huawei από το δίκτυο 5G της χώρας

Η Βρετανία εξαιρεί την Huawei από το δίκτυο 5G της χώρας

Την Τρίτη, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα εξαιρέσει την Huawei από το νέο τηλεφωνικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, καθώς όπως δήλωσε, η διασφάλιση της ασφάλειας του εξοπλισμού από την Huawei δεν είναι δυνατή, κι έτσι η χώρα αποφάσισε να στραφεί σε άλλους προμηθευτές για εξαρτήματα. Οι ΗΠΑ απείλησαν να διακόψουν μια συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω ανησυχιών ότι ο εξοπλισμός της Huawei θα μπορούσε να επιτρέψει στην κινεζική κυβέρνηση να διεισδύσει σε δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Huawei

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Oliver Dowden, η απόφαση αυτή θα καθυστερήσει την έναρξη του δικτύου 5G στη χώρα και σίγουρα θα έχει κόστος εκατομμυρίων λιρών, όμως ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει.

Οι βρετανικοί τηλεπικοινωνιακοί φορείς θα πρέπει να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό της Huawei που ήδη υπάρχει στο δίκτυο 5G της χώρας έως το 2027, ενώ θα πρέπει να σταματήσουν να προμηθεύονται προϊόντα της εταιρείας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο η κυβέρνηση επέλεξε να μην διατάξει τις εταιρείες να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό που είχε κατασκευαστεί από την Huawei για παλαιότερα συστήματα, όπως το 4G, καθώς μία τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε χάος στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson δέχθηκε πιέσεις και από το Συντηρητικό Κόμμα. Δέκα Συντηρητικοί νομοθέτες έστειλαν μια επιστολή στον πρωθυπουργό απαιτώντας να απομακρύνει την Huawei από την «κρίσιμη εθνική υποδομή του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σε μία προσπάθεια να εξισορροπήσει την κατάσταση, ο Johnson συμφώνησε τον Ιανουάριο να δώσει στην Huawei έναν περιορισμένο ρόλο στο δίκτυο 5G της Βρετανίας, αποκλείοντας την εταιρεία από βασικά στοιχεία του συστήματος και περιορίζοντας τη συμμετοχή της στο 35% του συνολικού έργου.

Ωστόσο, η κίνησή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της Αμερικής, η οποία δήλωσε ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται με την Βρετανία στον τομέα της ασφάλειας, εάν δεν απομακρύνει την Huawei. Εν μέσω συνεχιζόμενης πίεσης για την πλήρη απομάκρυνση της Huawei από δίκτυα επικοινωνίας, οι ΗΠΑ τον Μάιο επέβαλαν νέες κυρώσεις που θα εμποδίζουν τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν μηχανήματα ή λογισμικό αμερικανικής παραγωγής, για να παράγουν chips για την κινεζική εταιρεία.

Η Huawei εξέφρασε την απογοήτευσή της και είπε ότι η απόφαση απειλεί να οδηγήσει τη «Βρετανία σε ψηφιακή καθυστέρηση, να ανεβάσει τους λογαριασμούς και να εμβαθύνει το ψηφιακό χάσμα».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS