ΑρχικήinetΗ Αίγυπτος μπλοκάρει το YouTube για ένα μήνα εξαιτίας αντι-ισλαμικού βίντεο του...

Η Αίγυπτος μπλοκάρει το YouTube για ένα μήνα εξαιτίας αντι-ισλαμικού βίντεο του 2012

Η Αίγυπτος φαίνεται ότι θα πραγματοποιήσει την μακροχρόνια απειλή της να απαγορεύσει προσωρινά το YouTube. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε ότι θα πρέπει να μπλοκαριστεί το site για ένα μήνα, αφού επέτρεψε το 2012 την προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας Innocence of Muslims.

Η συγκεκριμένη 13 λεπτών μικρού μήκους ταινία, χαμηλού προϋπολογισμού, απεικόνιζε τον Προφήτη Μωάμεθ, γεγονός που προκάλεσε αγανάκτηση σε όλο τον ισλαμικό κόσμο. Στην Αίγυπτο ξεκίνησε το 2013 δικαστικός αγώνας με την απαίτηση της απαγόρευσης της ταινίας, αλλά όλη η δικαστική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγών κατά της πρώτης απόφασης, κράτησε πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με το Reuters, το YouTube δεν έχει ακόμα σχολιάσει την απόφασή του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία δεν έχει αρχίσει να ισχύει αφού πρώτα πρέπει να καθαρογραφεί. Σε αντίθεση με το 2013, η απόφαση αυτή είναι τελική και δεν μπορεί να ανατραπεί.
Σε κάποιο βαθμό, η απαγόρευση έχει χάσει τον επιδιωκόμενο σκοπό της, καθώς και το ίδιο το YouTube έχει επίσης αλλάξει από το 2012, εκφράζοντας μεγαλύτερη προθυμία να απομονώσει ή να αφαιρέσει τα βίντεο μίσους. Δεν παύει όμως να είναι μια τιμωρία που αποτελεί προσπάθεια να αλλάξει πολιτική το YouTube, πράγμα που δυστυχώς θα επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε θέσεις εργασίας και σε ελευθερία διακίνησης ιδεών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS