ΑρχικήsecurityΤρία άτομα κατηγορούνται από τις ΗΠΑ για το Twitter Hack

Τρία άτομα κατηγορούνται από τις ΗΠΑ για το Twitter Hack

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, τρία άτομα έχουν κατηγορηθεί από εισαγγελείς των ΗΠΑ, ότι συμμετείχαν στην παραβίαση λογαριασμών διασημοτήτων στο Twitter και εξαπάτηση ανθρώπων για την απόκτηση χρημάτων.

Twitter

Το εισαγγελικό γραφείο των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι ο 19χρονος Mason “Chaewon” Sheppard από την Βρετανία, μαζί με τη Nima Fazeli, 22 ετών από την Φλόριντα αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση.

Για το τρίτο άτομο δεν κυκλοφόρησαν περισσότερες πληροφορίες από τους αμερικανούς αξιωματούχους. Ωστόσο, οι κρατικοί εισαγγελείς στη Φλόριντα ανακοίνωσαν χωριστά ποινικές κατηγορίες εναντίον ενός 17χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε μαζική παραβίαση προφίλ διάσημων χρηστών του Twitter.

Η επίθεση στο Twitter περιλάμβανε έναν συνδυασμό «τεχνικών παραβιάσεων και social engineering» που επέτρεψαν στους hacker να εισβάλλουν σε λογαριασμούς πολιτικών, διασημοτήτων και μουσικών, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Οι κατηγορίες εναντίον των τριών, περιλαμβάνουν την παραβίαση λογαριασμών Twitter, τη δημιουργία spam λογαριασμών Bitcoin και την αποστολή tweets από παραπλανητικούς λογαριασμούς.

“Αυτή η υπόθεση χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η παρακολούθηση των χρημάτων, η διεθνής συνεργασία και οι συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μπορούν να λειτουργήσουν με επιτυχία για να καταργήσουν μια αντιληπτή ανώνυμη εγκληματική επιχείρηση”, δήλωσε η ειδική πράκτορας της IRS, Kelly Jackson.

Οι εισαγγελείς της Φλόριντα δήλωσαν ότι κατατέθηκαν 30 αδικήματα εναντίον ενός 17χρονου κατοίκου της Φλόριντα, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως τον “εγκέφαλο” της επίθεσης αυτής.

Όπως δήλωσε ο κρατικός εισαγγελέας του Χίλσμπορο, Andrew Warren, ο κατηγορούμενος συνελήφθη στην Τάμπα και θα δικαστεί ως ενήλικας στη Φλόριντα. Η επίθεση στο Twitter προέκυψε μέσω ” phone spear phishing “, το οποίο επέτρεψε σε hackers να πάρουν την έλεγχο λογαριασμών διάσημων ανθρώπων, όπως ο Bill Gates, ο Elon Musk και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, ενώ εξαπάτησαν και ορισμένους ανθρώπους να στείλουν Bitcoin.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS