Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 20:07
Αρχική security Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Το BC Cancer Foundation, έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης η οποία πιθανότητα έχει διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των δωρητών του.

BC Cancer Foundation

Η φιλανθρωπική οργάνωση επιβεβαίωσε με μια ανακοίνωσή της στους δωρητές της, ότι η παραβίαση δεδομένων περιλάμβανε πληροφορίες που διαχειρίζεται ο πάροχος υπηρεσιών Blackbaud.

Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο και ένας κακόβουλος παράγοντας απείλησε να εκθέσει ευαίσθητα δεδομένα, εάν η εταιρεία δεν πλήρωνε τα λύτρα που απαιτούσε.

«Το περιστατικό αφορούσε έναν εγκληματία του κυβερνοχώρου που αφαίρεσε δεδομένα με σκοπό την απόσπαση χρημάτων από τη Blackbaud, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και λογισμικού χρηματοοικονομικής διαχείρισης στον κόσμο για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Η Blackbaud πλήρωσε λύτρα με αντάλλαγμα τη διαγραφή των εξαγόμενων δεδομένων», λέει το ίδρυμα.

Η οργάνωση δήλωσε επίσης ότι καμία πληροφορία σχετικά με τα οικονομικά ή τις πιστωτικές κάρτες των δωρητών δεν αποθηκεύτηκε από την Blackbaud, ενώ περεταίρω έρευνα διαπίστωσε ότι τίποτα δεν έχει παραβιαστεί μέχρι τώρα.

«Μέσω μιας έρευνας, τόσο η Blackbaud όσο και αξιωματούχοι των αρχών πιστεύουν ότι κανένα στοιχείο δεν έχει παραβιαστεί από την επίθεση».

BC

Οι λεπτομέρειες που βρίσκονται σε κίνδυνο περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και δημογραφικά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων ημερομηνιών γέννησης, ηλικιών, οικογενειακής κατάστασης, πληροφοριών δωρεάς και προτιμήσεων επικοινωνίας.

«Η Blackbaud προσέλαβε μια ειδική εταιρεία για την παρακολούθηση του διαδικτύου και του Dark Web ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο για τυχόν σημάδια των παραβιασμένων δεδομένων», ανέφερε το ίδρυμα.

«Επιπλέον, το BC Cancer Foundation έχει ξεκινήσει την παρακολούθηση του Dark Web για δραστηριότητες που σχετίζονται με τα δεδομένα του. Το BC Cancer Foundation δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο των προσωπικών σας στοιχείων και συμμορφώνεται με τις νομοθετικές απαιτήσεις απορρήτου βάσει του PIPA.»

Το ίδρυμα συμβουλεύει επίσης τους δωρητές να είναι προσεκτικοί με τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα κειμένου ή τηλεφωνικές κλήσεις που ζητούν ευαίσθητα στοιχεία ή οικονομικές πληροφορίες.

«Ζητούμε συγνώμη για αυτό το περιστατικό», αναφέρει περεταίρω το ίδρυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Ακρόαση για το Twitter hack διακόπηκε λόγω πορνό!

Σύμφωνα με μία εφημερίδα, η ακρόαση για τον έφηβο hacker που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Twitter, η οποία...

Το Κολοράντο πλήρωσε λύτρα 45.000 $ σε hackers

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Lafayette, Κολοράντο, τα ηλεκτρονικά συστήματα της πόλης παραβιάστηκαν και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν λύτρα για να ανακτήσουν...

Trump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Σε αναζητήσεις hashtag του Instagram για τον υποψήφιο Δημοκρατικό Joe Biden, προωθούταν περιεχόμενο υπέρ του Donald Trump.

LibreOffice 7.0: Έρχεται με νέες δυνατότητες και βελτιωμένη εμφάνιση

To LibreOffice, είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office. Εκτός από το ότι παρέχεται...

Pompeo: “Να καταργηθούν κινεζικά apps από τα Apple και Google stores” !

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ζήτησε την Τετάρτη επέκταση των περιορισμών της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην κινεζική τεχνολογία, λέγοντας ότι...

Η Microsoft φέρνει τις Android εφαρμογές στα Windows 10!

Η Microsoft αποφάσισε να ενσωματώσει τις εφαρμογές Android στα Windows 10 με τη νέα ενημέρωση της εφαρμογής «Your Phone».
00:02:12

Nudgebox: Από την ανάλυση DNA στον εντοπισμό του Covid-19

To Nudgebox είναι προϊόν μιας μικρής εταιρείας δοκιμών DNA που πριν από λίγους μήνες προσπαθούσε να αποκτήσει τη θέση της στη γενετική...

Twitter: Σφάλμα στο Android εκθέτει DMs κι άλλα data χρηστών σε χάκερς!

Το Twitter ανακοίνωσε ότι διόρθωσε ένα σφάλμα που εντοπίστηκε στην εφαρμογή Twitter για Android, που θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερς να...

Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Το Facebook καταργεί τη δημοσίευση του Donald Trump στην οποία ισχυριζόταν ότι τα παιδιά έχουν «σχεδόν ανοσία» στον Covid-19.

ΗΠΑ: $10.000.000 σε όποιον εντοπίσει χάκερς που στοχεύουν τις εκλογές!

Λίγους μήνες πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα δώσει...