ΑρχικήinetJeff Bezos: Δεν αρνείται ότι η Amazon χρησιμοποίησε δεδομένα πωλητών

Jeff Bezos: Δεν αρνείται ότι η Amazon χρησιμοποίησε δεδομένα πωλητών

Ο Jeff Bezos παραδέχθηκε στην ακρόαση, πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Amazon δεν έχει χρησιμοποιήσει τα δεδομένα τρίτων πωλητών προς όφελος της εταιρείας.

jeff bezos ακρόαση amazon
Jeff Bezos: Δεν αρνείται ότι η Amazon χρησιμοποίησε δεδομένα πωλητών

Την Τετάρτη, ο Jeff Bezos, μαζί με το αφεντικό της Apple, Tim Cook, τον Mark Zuckerberg του Facebook και τον Sundar Pichai της Google, ανακρίθηκαν από μέλη της υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Δικαιοσύνης για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Στην πρώτη του κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου, ο Bezos ερωτήθηκε για μια πρόσφατη έκθεση στοιχείων, που ανέφερε ότι η Amazon είχε χρησιμοποιήσει τέτοια δεδομένα για να δημιουργήσει τα δικά της ανταγωνιστικά προϊόντα.

Η έρευνα της Wall Street Journal διαπίστωσε ότι ορισμένα στελέχη της Amazon είχαν πρόσβαση σε δεδομένα πωλητών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να ανακαλύψουν τα  αντικείμενα με τις καλύτερες πωλήσεις.

Η βουλευτής της δημοκρατίας  Pramila Jayapal, της οποίας η περιοχή περιλαμβάνει το Σιάτλ, όπου έχει την έδρα της η Amazon, επισήμανε την έκθεση WSJ και την κατάθεση που δόθηκε πέρυσι από τον γενικό σύμβουλο της εταιρείας Nate Sutton, ο οποίος είπε ότι η Amazon δεν χρησιμοποίησε «συγκεκριμένα δεδομένα πωλητή» κατά την παραγωγή των δικών της προϊόντων.

«Έχουμε μια πολιτική κατά της χρήσης δεδομένων που αφορούν συγκεκριμένα τον πωλητή για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις ιδιωτικoύ σήματος,» δήλωσε ο Jeff Bezos.

«Αλλά δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η πολιτική αυτή δεν έχει παραβιαστεί ποτέ.»

«Θα το εκλάβω ως αποδοχή, καθώς δεν το αρνείστε,» είπε η Jayapal, η οποία έχει συχνά επικρίνει την Amazon για τη μεταχείριση και την πληρωμή των εργαζομένων της, και για τις προσπάθειές της να αποφύγει την καταβολή ομοσπονδιακών φόρων στις ΗΠΑ.

Αυτό που απασχολούσε κυρίως τους ανακριτές, ήταν εάν οι τέσσερις γίγαντες της τεχνολογίας, Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg και Sundar Pichai, έχουν γίνει τόσο μεγάλοι και ισχυροί, και αν έχει έρθει η στιγμή για την πτώση τους.

Τα στοιχεία που συλλέγουν τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, αντιπροσωπεύουν τη σοβαρότερη αντιμονοπωλιακή εξέταση του τομέα της τεχνολογίας μετά τις ακροάσεις του 2000 κατά της Microsoft, που η κυβέρνηση την κατηγόρησε για κατάχρηση της μονοπωλιακής της θέσης. Η Microsoft έχασε αρχικά την υπόθεση, αλλά κέρδισε μετά από έφεση, και συμφώνησε με μια διευθέτηση που προέβλεπε να μοιραστεί μέρος του λογισμικού της με άλλες εταιρείες.

Jeff Bezos: Δεν αρνείται ότι η Amazon χρησιμοποίησε δεδομένα πωλητών

Ο Jeff Bezos δεν ήταν ο μόνος CEO του τομέα της τεχνολογίας που δέχτηκε αιχμηρές ερωτήσεις στην ακρόαση. Ο πρόεδρος της επιτροπής David Cicilline, απευθυνόμενος στον Pichai, είπε: «Γιατί η Google κλέβει περιεχόμενο από έντιμες επιχειρήσεις

Ο Zuckerberg ρωτήθηκε για την αγορά του Instagram από το Facebook το 2012 και για το αν αποκτήθηκε επειδή ήταν απειλή. Είπε ότι η συμφωνία είχε ελεγχθεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και ότι το Instagram ήταν τότε μια μικρή εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών και όχι ένα φαινόμενο κοινωνικών μέσων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS