ΑρχικήinetΟι υπάλληλοι της Google θα δουλεύουν από το σπίτι το 2021

Οι υπάλληλοι της Google θα δουλεύουν από το σπίτι το 2021

Με τη νέα απόφαση της Google, οι υπάλληλοι θα συνεχίσουν την εργασία από το σπίτι, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όπως δήλωσε τη Δευτέρα.

 υπάλληλοι  Google
Οι υπάλληλοι της Google θα δουλεύουν από το σπίτι το 2021

Η εταιρεία σε δήλωσή της στο παρελθόν, είχε αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της θα εργάζονταν εξ’ αποστάσεως μέχρι το τέλος του 2020, ενώ σχεδίαζε για ορισμένους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους και νωρίτερα.

Ωστόσο, η απόφαση να επεκταθεί η πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας μέχρι το επόμενο έτος, δείχνει ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο είναι έτοιμη για μια μεγάλης διάρκειας πανδημία. Με αυτή την κίνηση η Google θα μπορούσε να ωθήσει και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την εξάπλωση του COVID-19.

Το CNN Business ανέκτησε αντίγραφο του σημειώματος που έστειλε η εταιρεία στους υπαλλήλους, στο οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, αναφέρει στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία έχει ανοίξει ξανά 42 γραφεία σε όλο τον κόσμο.

«Για να δώσουμε στους υπαλλήλους τη δυνατότητα να έχουν ένα πρόγραμμα από νωρίς, θα επεκτείνουμε την παγκόσμια εθελοντική απομακρυσμένη εργασία έως τις 30 Ιουνίου 2021, για υπαλλήλους που βρίσκονται σε θέσεις στις οποίες δε χρειάζεται να έρχονται στο γραφείο,» έγραψε ο Pichai.

«Ελπίζω ότι η απομακρυσμένη εργασία θα προσφέρει την ευελιξία που χρειάζεστε για να ισορροπήσετε την εργασία, με τη φροντίδα του εαυτού σας και των αγαπημένων σας προσώπων κατά τους επόμενους 12 μήνες,» αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google.

Ο κλάδος της τεχνολογίας ηγήθηκε της εξ’ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες όπως το Twitter και το Facebook λένε ότι σκοπεύουν να επιτρέψουν σε ορισμένους υπαλλήλους να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως επ’ αόριστον.

 υπάλληλοι Google  από το σπίτι
Οι υπάλληλοι της Google θα δουλεύουν από το σπίτι το 2021

Ανάλογα με το πόσο συνεχίζει να μαίνεται η πανδημία, είναι λογικό να αναμένουμε ότι ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας θα επανεξετάζουν την προσέγγισή τους στην απομακρυσμένη εργασία, όπως κάνει και η Google.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS