ΑρχικήinetΟ Tim Cook καταδικάζει τη δολοφονία του George Floyd

Ο Tim Cook καταδικάζει τη δολοφονία του George Floyd

Ο Tim Cook καταδικάζει τη δολοφονία του George Floyd: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σε σημείωμα που έστειλε την Κυριακή στους υπαλλήλους του, κάνει λόγο για τον θάνατο του George Floyd.

Η δολοφονία του George Floyd ξεσήκωσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι πλημμύρισαν τους δρόμους, μετά την είδηση “ενός άοπλου μαύρου άντρα να βρίσκεται στα χέρια αστυνομικού”. Ο Derek Chauvin, πρώην αστυνομικός της Mineapolis, βιντεοσκοπήθηκε να δολοφονεί έχοντας τα γόνατά του στον λαιμό του Floyd, από περαστικούς. Την Παρασκευή τέθηκε υπό κράτηση και είναι πλέον στα χέρια των αρχών, κατηγορούμενος για φόνο και ανθρωποκτονία.

Tim Cook
Ο Tim Cook καταδικάζει τη δολοφονία του George Floyd

«Δεν μπορούμε να έχουμε καμία κοινωνία άξια επαίνου, αν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ελευθέρια ζωής για κάθε πολίτη που δίνει σε αυτή τη χώρα την αγάπη του, τον κόπο του και τη ζωή του,» αναφέρει ο Tim Cook.

Ο Tim Cook, σε email προς τους εργαζομένους καταστημάτων της Apple, αναφέρει:

«Ομάδα,

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας βαθύς πόνος, χαραγμένος στην ψυχή του έθνους μας και στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Για να μείνουμε ενωμένοι, θα πρέπει να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον, να αναγνωρίσουμε τον φόβο, τον πόνο, και να σταθούμε απέναντι στην παράλογη δολοφονία του George Floyd, και την πολύ μεγαλύτερη ιστορία του ρατσισμού.

Έχουμε δει την Αμερική να κάνει πρόοδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι έγχρωμες φυλές συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται άνισα, και να τραυματίζονται.

Έχω ακούσει από πολλούς από εσάς ότι είστε φοβισμένοι, φοβισμένοι στην κοινότητα σας, στην καθημερινότητα σας, και ακόμα χειρότερα, φοβισμένοι στο ίδιο σας το σώμα. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία κοινωνία άξια επαίνου, αν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ελευθέρια για κάθε πολίτη που δίνει σε αυτή τη χώρα την αγάπη του, τον κόπο του και τη ζωή του.

Στην Apple, η αποστολή μας ήταν και θα είναι πάντα να δημιουργούμε τεχνολογία, που θα δίνει το κίνητρο στους ανθρώπους να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Πάντα αντλούσαμε δύναμη από την διαφορετικότητά μας, καλωσορίζαμε ανθρώπους, από κάθε κομμάτι της ζωής, στα καταστήματα μας σε όλον τον κόσμο, και προσπαθήσαμε να χτίσουμε μια Apple η οποία δε θα αποκλείει κανέναν.

Ο Tim Cook καταδικάζει τη δολοφονία του George Floyd

Αλλά μαζί, πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Σήμερα, η Apple κάνει δωρεές σε έναν αριθμό ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της «Πρωτοβουλίας Ίσης Δικαιοσύνης», μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση αφοσιωμένη στην αντιμετώπιση της φυλετικής δικαιοσύνης, τη διακοπή των μαζικών φυλακίσεων, και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων της πιο ευάλωτης μερίδας της Αμερικής. Για τον Ιούνιο, και προς τιμήν της Ημέρας Ελευθερίας, οι δωρεές θα ενισχυθούν και από τη συλλογική προσπάθεια των υπαλλήλων μας.

Για να φέρουμε την αλλαγή, θα πρέπει να επανεξετάσουμε την οπτική μας και τις πράξεις μας υπό το πρίσμα του πόνου που βιώνεται έντονα αλλά συχνά αγνοείται. Τα ζητήματα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δε θα παραμείνουν στο περιθώριο. Σε όλους τους συνεργάτες μας στην μαύρη κοινότητα: σας καταλαβαίνουμε. Μας νοιάζετε, οι ζωές σας μας νοιάζουν, και έχετε μεγάλη αξία για την Apple.

Για όλους τους συνεργάτες μας που υποφέρουν αυτή τη στιγμή, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι, και ότι έχουμε τα μέσα για να σας υποστηρίξουμε. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μιλάμε μεταξύ μας, και να βρίσκουμε την ίαση στην κοινή μας ανθρωπιά. Επίσης, έχουμε δωρεάν πόρους που μπορούν να βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Βοήθειας Εργαζομένων και πόρους πνευματικής υγείας για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα μας.

Είναι μια στιγμή, που πολλοί άνθρωποι δε θα θέλουν κάτι παραπάνω, από την επιστροφή στην κανονικότητα, ή ένα καθεστώς το οποίο θα είναι βολικό μόνο αν αποστρέψουμε το βλέμμα μας από την δικαιοσύνη. Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχτούμε, αυτή η επιθυμία είναι σημάδι προνομίων. Ο θάνατος του George Floyd είναι η σοκαριστική και τραγική απόδειξη, ότι πρέπει να στοχεύουμε πολύ πιο πάνω από ένα «φυσιολογικό» μέλλον, και να χτίσουμε ένα που θα ενσαρκώνει τα υψηλότερα ιδανικά ισότητας και δικαιοσύνης.

Τα λόγια του Martin Luther King, «Κάθε κοινωνία έχει τους προστάτες της για το καθεστώς και τις αδερφότητες των διαφορετικών, οι οποίοι φημίζονται για την ύπνωσή τους εν μέσω επαναστάσεων. Σήμερα, η ίδια μας η επιβίωση εξαρτάται από την ικανότητα μας να μείνουμε σε επαγρύπνηση, να δημιουργήσουμε νέες ιδέες, να παραμείνουμε άγρυπνοι, και να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της αλλαγής.

Με κάθε ανάσα που παίρνουμε, θα πρέπει να δεσμευόμαστε να είμαστε αυτή η αλλαγή, και να δημιουργούμε έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο για όλους.

Tim »

Ο Tim Cook παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της φυλετικής διάκρισης, καταδικάζει το συμβάν και ζητάει τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, με μια δικαιοσύνη που θα έχει ίση αντιμετώπιση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS