ΑρχικήinetΚορωνοϊός εξέταση: Δωρεάν η διαγνωστική εξέταση στην Αμερική

Κορωνοϊός εξέταση: Δωρεάν η διαγνωστική εξέταση στην Αμερική

Katie Porter για κορωνοϊός εξέταση και διαγνωστική εξέταση δωρεάνΚορωνοϊός εξέταση: Ο διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η διαγνωστική εξέταση για τον Κορωνοϊό θα είναι δωρεάν για όλους τους Αμερικανούς. Η δέσμευση του Δρ. Robert Redfield προέκυψε με αφορμή το γεγονός ότι η Katie Porter, ένα μέλος του Κογκρέσου, κατέγραψε σε έναν λευκό πίνακα το υψηλό κόστος που απαιτείται για την διαγνωστική εξέταση του Κορωνοϊού. Επομένως, όλοι οι Αμερικανοί θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν εξέταση και θεραπεία για τον Κορωνοϊό, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, η Porter ανέφερε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς της το κόστος της διαγνωστικής εξέτασης του Κορωνοϊού ανέρχεται περίπου στα $ 1.331. Σημειώνοντας ότι το κόστος μπορεί να αποτρέψει πολλούς από το να κάνουν την σχετική εξέταση, ζήτησε από τον Redfield να χρησιμοποιήσει τη νομική του εξουσία ως διευθυντή του CDC, σύμφωνα με τον Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών, για να καλύψει το κόστος της εξέτασης. Ο Redfield, αναφερόμενος στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων υπηρεσιών (HHS) τόνισε πως πρόθεσή τους είναι να διασφαλίσουν ότι κάθε Αμερικανός θα λάβει τη φροντίδα και τη θεραπεία που χρειάζεται ενόψει της πανδημίας, ενώ προσπαθεί σε συνεργασία με τo HHS να δουν πώς μπορούν αυτές να τεθούν σε εφαρμογή με καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τότε, η Porter παρενέβη λέγοντας “Όχι αυτό δεν αρκεί” και συνέχισε να πιέζει τον Redfield μέχρι να δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει την εξουσία του ώστε να εξασφαλισθεί δωρεάν εξέταση για τον Κορωνοϊό. Η Porter επεσήμανε, ακόμη, ότι πρέπει να δεσμευτούν στον αμερικανικό λαό, ώστε οι πολίτες να πηγαίνουν για εξέταση. Η Porter, θέλοντας να ασκήσει ακόμα περισσότερη πίεση, έθεσε το εξής ερώτημα: “Μπορείτε να αναλάβετε το κόστος ώστε να είναι η εξέταση δωρεάν από αύριο;” Στο ερώτημα αυτό, ο Redfield φάνηκε διστακτικός, ωστόσο απάντησε: “Νομίζω ότι είστε ένας εξαιρετικός αμφισβητίας, οπότε η απάντησή μου είναι ναι”.

Ο κανονισμός 82 CFR 6975 της Porter αναφέρει το εξής: “Ο διευθυντής μπορεί να αναλάβει την πληρωμή για την περίθαλψη και τη θεραπεία ατόμων που υποβάλλονται σε ιατρική εξέταση, καραντίνα, απομόνωση και υπό όρους κυκλοφορία“. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον ιό “πανδημία” στις 11 Μαρτίου, ενώ οι εκπρόσωποι του CDC δεν προέβησαν απευθείας σε σχολιασμό της εν λόγω κατάστασης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS