Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:12
Αρχική tweaks Πως να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις και τον πίνακα ελέγχου στα Windows 10

Πως να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις και τον πίνακα ελέγχου στα Windows 10

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πως να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις και τον πίνακα ελέγχου στα Windows 10.

Οι περισσότεροι χρήστες των Windows 10 δεν θα χρειαστεί ποτέ να αποκλείσουν ή να απενεργοποιήσουν την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και τον κλασικό πίνακα ελέγχου. Αν έχετε κάποιον επισκέπτη στον υπολογιστή σας και δε θέλετε αυτός να πειράξει τις ρυθμίσεις των Windows, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη με μειωμένα δικαιώματα.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε ή να αποκλείσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου. Για παράδειγμα, όταν δεν θέλετε να δημιουργήσετε άλλο λογαριασμό χρήστη, αλλά θέλετε να εμποδίσετε τον επισκέπτη σας να πραγματοποιήσει στον υπολογιστή σας αλλαγές στις προσαρμοσμένες ή προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Τα Windows 10 δεν προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο απενεργοποίησης του Πίνακα Ελέγχου και των Ρυθμίσεων. Για να προβείτε σε αυτό, θα πρέπει να πάτε στην Πολιτικής ομάδας ή στο Μητρώο των Windows.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10.

Μέθοδος 1 – Μέσω της Πολιτικής ομάδας
Σημειώστε ότι ο Επεξεργαστής πολιτικής ομάδας δεν είναι μέρος της έκδοσης των Windows 10 Home, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πολιτική ομάδας για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου στην έκδοση Home. Αν έχετε τα Home, τότε χρησιμοποιήστε τη μέθοδο 2 του παρόντος οδηγού (μέθοδος μητρώου).

Βήμα 1: Ανοίξτε την επεξεργασία πολιτικής ομάδας. Για να την ανοίξετε πληκτρολογήστε το όνομά “επεξεργασία πολιτικής ομάδας” στο πεδίο αναζήτησης της Έναρξης και κλικάρετε το σωστό αποτέλεσμα της αναζήτησης.

Βήμα 2: Στο παράθυρο Πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις του χρήστη > Πρότυπα διαχείρισης > Πίνακας ελέγχου”. Στην δεξιά πλευρά, αναζητήστε την “Απαγόρευση πρόσβασης στον Πίνακα Ελέγχου και τις Ρυθμίσεις υπολογιστή” και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ πάνω του για να ανοίξετε τις ιδιότητές της.

Βήμα 3: Επιλέξτε την επιλογή “Ενεργοποιημένο” για να απενεργοποιήσετε ή να αποκλείσετε τις Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου τις Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε την επιλογή “Χωρίς ρύθμιση”. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

Μέθοδος 2 – Μέσω του Μητρώου
Βήμα 1: Πληκτρολογήστε Regedit στο πεδίο αναζήτησης της Έναρξης και, στη συνέχεια, επιλέξτε το regedit.exe και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι εάν δείτε ένα παράθυρο που να σας ρωτάει αν θέλετε να επιτρέψετε στην εφαρμογή επεξεργαστής μητρώου να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας.

Βήμα 2: Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: Υπολογιστής\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Βήμα 3: Από τη δεξιά πλευρά, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό σημείο, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία”, κάντε κλικ στην “Τιμή DWORD (32-bit)” και στη συνέχεια ονομάστε το ως NoControlPanel .

Βήμα 4: Τέλος, κάντε διπλό κλικ στην τιμή NoControlPanel και, στη συνέχεια, ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 1 για να απενεργοποιήσετε ή να αποκλείσετε τον Πίνακα Ελέγχου και τις Ρυθμίσεις.

Ορίστε την τιμή σε 0 ή διαγράψτε την τιμή NoControlPanel για να ενεργοποιήσετε και την εφαρμογή “Πίνακας ελέγχου” και “Ρυθμίσεις” στα Windows 10.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.